Preview 34. kolo

Poprvé v roce 2020 doma! Přijíždějí Vítkovice!

Plzeň – Indiáni odehrají úvodní duel roku 2020 před svými fanoušky proti Vítkovicím. Právě s nimi v týdnu vyměnili útočníky Miroslava Indráka a Patrika Zdráhala.

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE RIDERA

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
5. ledna 2020
34. kolo Tipsport extraligy

Ostravanům se na úvod předloňské extraligy pomsta za předchozí vyřazení v předkole play-off nevyvedla, před vlastním publikem podlehli 0:2, prosadili se Kubalík a Gulaš, čisté konto udržel Alexandr Hylák. Na západě Čech domácí dvakrát prohrávali, jednou dokonce o dvě branky, přesto uspěli v samostatných nájezdech. Až ve třetím vzájemném měření sil se radovali Vítkovičtí, kteří své publikum potěšili vítězstvím 3:0, poslední slovo ale měli Západočeši – 4:1. Ti začali lépe i v sezóně 2018/19, když jako první celek ve čtvrtém kole připravili domácí o body. A to hned dva. Ostravané se však v odvetě pomstili stejnou mincí a uspěli následně i doma – ve velké bitvě 2:1. Na závěr Škoda své území ubránila 4:2, když v posledních dvou minutách udeřili Kovář s Gulašem. A stejně začala i ročník 2019/20, zvítězila 4:1. Odveta v Ostravě dokonce byla ještě úspěšnější - 5:0, hattrick si zapsal vyhlášený nahrávač Jaroslav Kracík. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?


Pod pokličkou Vítkovic

Ridera loňskou základní část zakončila na sedmém místě, dva body za Olomoucí, která tak do čtvrtfinále play-off prošla přímo. Tým tak musel do předkola, kde čekala pražská Sparta. Ta na ledě svého soka padla dvakrát 1:2 a přestože v Praze se nejprve radovali domácí 4:3, postup hostům ve čtvrtém duelu přiřadila výhra 5:1. Ve čtvrtfinále došlo na derby s Třincem. Ten prokázal kvalitu a postoupil hladce 3:2, 3:0, 2:1 a 5:2.

Letos je to ovšem jiná písnička. Vítkovice jsou až dvanácté, s pětibodovou ztrátou na desátou Olomouc a stejným náskokem na poslední Pardubice. Oproti ostatním celkům ale mají zápas k dobru. Na půdě Dynama navíc v minulém zápase přišla pro Ostravany důležitá výhra 4:2, avšak teprve třetí za posledních dvanáct střetnutí.

Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Roberts Bukarts, který nasázel deset branek a dalších osmnáct připravil pro své spoluhráče. O rovných deset bodů zpět je druhý Ondřej Roman s bilancí 8+10. Mezi třemi tyčemi pevně vládne s úspěšností zákroků přes dvaadevadesát procent Miroslav Svoboda, Daniel Dolejš se nepřehoupl přes hranici 86.

Jako tým má Ridera v rámci celé extraligy po Pardubicích a Olomouci nejhorší přesilové hry, schopnost čelit soupeřům v oslabení je desátá. Suma posbíraných trestných minut zase šestá, rozdaných hitů čtvrtá a zblokovaných střel dokonce nejvyšší. Průměrná domácí návštěva lehce přes 5000 fanoušků je šestá.


Výsledky posledních zápasů

HC Dynamo Pardubice 2
HC Vítkovice Ridera 4
(0:2, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 35. Mandát (Svačina, Holland), 55. Harju (Zdráhal, Mikuš) - 4. Roman (T. Kubalík), 20. D. Krenželok (Bukarts), 37. Werbik, 43. Roman (Bukarts, Trška).
HC Vítkovice Ridera: Svoboda (20. - 21. Dolejš) – Kvasnička, Trška, Výtisk, Černý, Šidlík, Krenželok – Bukarts, Roman, Lakatoš – Schleiss, Stránský, Razgals – Dej, Veselý, Mallet – Kubalík, Werbik, Zdráhal – Guman.


HC Olomouc 2
HC Škoda Plzeň 3sn
(2:2, 2:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Nahodil (Irgl), 39. J. Káňa (Valenta, Skladaný) – 9. Mertl, 23. Jank, rozh. náj. V. Němec.
HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Vráblík, Jank, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Malát, Kracík, Pour – Rob, V. Němec, P. Zdráhal – Straka, Kodýtek, Eberle.

Statistika nuda je, má však cenné údaje