Ohlasy 34. kolo

Pořád je na čem pracovat, co zlepšovat, říká tříbodový Matyáš Kantner

Plzeň - Indiáni dnes na svém ledě v desetigólové přestřelce přetlačili Vítkovice, v polovině gólů svého týmu měl přitom s bilancí 1+2 prsty Matyáš Kantner.

Matyáši, jak byste popsal svůj gól, který byl důležitým na 2:2?
Chtěl jsem střílet na vzdálenější tyč, ale bekhendem to vždy není nejpřesnější. Takže šlo o to hlavně vystřelit a ohrozit bránu.

Co naopak asistence na gól Milana Gulaše, kdy jste při střele zlomil hůl?
Šel jsem naštvaný střídat a najednou měl Guli puk na hokejce a střílel do prázdné, bylo to zajímavé (smích).

Naopak akce v poslední části byla jak z učebnice...
My jsme se o tom bavili před třetí periodou, že tam takto Vojta zůstává sám. Tak jsem to vyzkoušel a on tam opravdu byl (smích).

Pomohla vám dnes znalost gólmana Svobody?
Nemyslím si. Znalost tam úplně nebyla, přeci jenom to je již nějaká doba a navíc já osobně v té sezóně jsem toho také v A-týmu příliš neodehrál.

Co se stalo za stavu 5:2, kdy Vítkovice rázem snížily na 5:4?
Přišly tam zbytečné chyby. Nepoložilo nás to ale, byli jsme na střídačce stále pozitivní. Vedli jsme o gól, pomohla nám i přesilovka a závěr jsme již uhráli poměrně zkušeně. 

Tři body za zápas jsou asi příjemné, že?
Pořád je na čem pracovat, co zlepšovat. Teď si aktuální období maximálně užívám, ale zase nelítám hlavou v oblacích. Ode mě se čeká v první formaci hlavně jednoduchost, ale zase ne puky pouze odevzdávat. Takže žádné harakiri, na druhou stranu žádná bázlivost, spíše konstruktivně být prospěšný. 

Nyní před řadou zápasů máte pár dní volno, co vás čeká?
Asi pořádně potrénujeme, to je tady takhle vždycky (smích). Zase něco nadrillujeme za ty tři dny. Poslední duely nebyly úplně ideální, tak abychom se mohli spolehnout na to, že výkony již budou konstantní. 

Bude mít Patrik Zdráhal nějaký příspěvek do týmové kasičky?
Už kluci něco říkali, že bude velké zápisné. Vypisoval již při prvním utkání v Olomouci, nyní znovu proti svým. To po Vánocích asi nebude zrovna příjemné (smích). 

Matyáši, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!