Ohlasy 35. kolo

Jsem rád, že máme sérii výher, snad na to doma navážeme, říká Dominik Frodl

Škodovka si připsala další nesmírně cennou výhru, na horkém ledě kladenských Rytířů zvítězila v poměru 3:1. Jen jediný puk za svá záda pustil gólman Dominik Frodl, který okomentoval úspěšný boj o další body.

Dominik Frodl nebyl v úvodních dvou třetinách úplně ve velkém zápřahu, podle oficiálních statistik si Kladno během první čtyřiceti minut hry připsali jen 11 střel, ve druhé části dokonce jen 2. „Takové zápasy jsou nejhorší – jen tam stojím a najednou zničehonic může být z každé akce nebo brejku gól. Gólman je studený, není v zápasu ideálně. Je to úplně jiný sport, když má člověk maximálně dvacet zákroků, než když jich má čtyřicet. Takový brankář je v laufu,“ říká gólman Škody.

Rytíři nakonec zaznamenali za celý zápas celkem 20 pokusů na bránu Plzně. Větší nápor v obranném pásmu hostí si Středočeši vytvořili až v samotném závěru utkání. „Na konci první třetiny byla jedna pasáž, kdy měli trošku tlak. Jinak to bylo až na konci. Jsem moc rád, že přišly nějaké střely od modré, které kluci zblokovali, i díky tomu jsme to zvládli,“ těší Dominika Frodla.

On i celý tým modrobílých měl v hlavě první vzájemný zápas těchto soupeřů na kladenském ledě. Ten Rytíři po obratu a přestřelce nakonec vyhráli  7:5. „Minule jsme dostali sedm gólů za dvě třetiny. To bylo brutální, nic jsem nechytil, fakt hrozné. Jsem moc rád, že jsme dnes nic podobného nedopustili,“ váží si zlepšeného výkonu Frodl.

Jeho spoluhráči z pole na domácí klec vystřelili dohromady 52 střel, třetí trefy, po které by odskočili do trháku, se však dlouho nemohli dočkat. „Bylo by to příjemnější, to určitě. Dát gól a mít v zádech větší rozdíl, protože kdyby se něco stalo, měli bychom stále náskok. Ale my jsme hlavně rádi, že jsme to ubojovali, protože Kladno mělo doma výbornou sérii, jsou tady silní. Věděli jsme, že jim stačí málo, aby dali gól, což se i potvrdilo,“ připomíná brankář Plzně. Hosté se onoho třetího gólů dočkali až v poslední sekundě hry, když se do prázdné klece trefil Matyáš Kantner.

Indiáni si připsali další cenné vítězství, bylo již čtvrté za sebou. „Máme teď čtyři výhry v řadě, také předtím tam byly zápasy, kdy jsme dokázali bodovat pravidelně. Neměli jsme nějakou negativní sérii, během které bychom prohráli třeba třikrát v řadě. Ale bylo to i obráceně, jsem tedy rád, že teď máme šňůru čtyř výher, doufám, že na to doma v neděli navážeme,“ říká Dominik Frodl.

Strážce plzeňských brankovišť si připsal i jedno osobní jubileum, na ledě Kladně totiž nastoupil ke svému 100. soutěžnímu utkání za Škodovku. Sečetly se tak duelu v Tipsport extralize a Champions Hockey League. „Je to neskutečné číslo! Když jsem před minulou sezónou podepisoval smlouvu, tak by mě v životě nenapadlo, že tolik zápasů budu mít. Situace se prostě seběhly tak, že od určitě doby chytám všechno. A jsem za to rád,“ uzavírá Dominik Frodl.