Ohlasy 36. kolo

Spoluhráči mi musí připravit gól do prazdné brány, směje se Patrik Zdráhal

Po páteční výhře na ledě Kladna čekal na plzeňské hráče znovu protivník z opačného pólu tabulky - poslední Dynamo Pardubice. Tyhle zápasy většinou nejsou jednoduché, ale indiáni k utkání přistoupili zodpovědně a po jasné výhře 5:0 si připsali již pátý úspěch v řade. Těsně po utkání nám bezprostřední dojmy popsal autor jedné z tref Patrik Zdráhal.

Škodovka začala aktivně. Skóre zápasu otevřel v šesté minutě přesnou ranou Kodýtek, na jeho trefu později navázal v přesilové hře o dva muže Luboš Rob. V závěru periody přidali indiáni ještě třetí branku, nicméně ta nemohla být uznána díky kopnutí kotouče. Plzeň svého soka v úvodní dvacetiminutovce přestřílela 11:3. "V první třetině jsme si vypracovali spoustu šancí, měli jsme hromadu střel. Ve druhé jsme trochu polevili, ale zároveň jsme měli spoustu přečíslení, což pramenilo z našeho dobrého pohybu," hodnotí duel Zdráhal. 

Novic v plzeňském týmu se zabydlel ve formaci s Kracíkem a Pourem a spolupráci s kolegy z formace si nemůže vynachválit. "Naše lajna si vytváří šance, jak už v pátek na Kladně, tak i v minulém domácí zápase proti Vítkovicím. Těší mě, že jsme to dnes střelecky prolomili. Jen v tom pokračovat." V minulém zápase na Kladně se Zdráhal prosadil poprvé v plzeňském dresu, dnes proti Pardubicím si připsal premiérovou trefu v LOGSPEED CZ Aréně. "Já na ten gól čekal asi osm zápasů, takže úleva to byla velká. Šancí jsem měl hodně. Mám radost, že mohu týmu pomoci nějakou brankou. Přesto důležitější je, že jako tým vyhráváme," praví hráč s číslem 26 na zádech.

Čtvrtou branku připravil skvělým pasem mezi kruhy Luboš Rob, Zdráhal už měl následně jednoduchou práci. "Takové snadné góly já většinou dávám, žádné pěkné z nájezdu. Jen vloni se mi podařilo dát gól z úniku, shodou okolností zrovna Frodlíkovi. Do šancí se dostávám, ale většinou je nedokážu proměnit. Mně to musí kluci nachystat do prázdné, snad pár zápasů mi to tak ještě budou dávat," směje se Zdráhal.

Po samotného hráče to bylo již čtvrté utkání v modrobílém dresu, kde ale vidí rozdíl mezi Plzní a Vítkovicemi? "Tady je kvalitnější kádr a když se vyhrává, tak sebevědomí hráčů letí vzhůru a tím i výkon hráče. Šikovnost plzeňských kluků je větší. Ve Vítkovicích je nějaká zápasová krize, což jim nezávidím, přeji jim jen ať se z toho brzy dostanou. Přeci jen je to můj mateřský klub," nezapomíná na svůj bývalý tým ostravský rodák.