Zlatí třeťáci

Třeťáci opanovali Winter Classic v Praze!

Plzeň - V polovině ledna pořádal Český svaz ledního hokeje turnaj žáků ročníku narození 2011. Harfa Cup se hrál po vzoru NHL pod širým nebem na střeše obchodního domu Harfa v Praze.

Letos se konal již třetí ročník, úvodní dva, na kterých se Plzeňští nepředstavili, vyhrálo vždy mužstvo HC Sparta Praha.

První čtyři zápasy se nejprve hrály na zimním stadionu Ice RInku - Praha 10, kde plzeňské mužstvo zvítězilo nad Kometou Brno 5:2, HC Smíchov 10:1, HC Třinec 6:4 a následně deklasovalo obhájce titulu HC Sparta Praha 10:1. Na finále se turnaj ve večerních hodinách přesunul na střechu obchodního domu Harfa, kde si modrobílí poradili s týmem z Letňan 12:2.

Druhý den se konal turnaj již jen pod pod širým nebem. Nejprve si mladé pušky poradily s týmem Hvězda Praha 14:1, v posledním zápase se utkaly dva neporažené celky - Plzeň a Slavia Praha. Indiánům stačila v tomto utkání remíza k celkovému vítězství, ovšem hráči zabojovali a vybojovali cennou výhru 4:3. Zvítězili tak v celém turnaji bez ztráty bodu!

Západočeši hráli v sestavě: brankář Kryštof Mrázek, který byl také vyhlášen nejlepším hráčem turnaje, dále pak v poli Matyáš Franěk, Petr Kubalík, Martin Výborný, Ondřej Techl, Michal Šulan, Matyáš Moulis, Jakub Vacek, Jaroslav Kracík, Jan Brejcha, Václav Hradský, Tomáš Balín a Jan Lányi.

"Musím pochválit naše hráče, protože v turnaji podali vynikající výkon. Hráli od začátku turnaje s velkou chutí a bojovností. Od začátku bylo na nich vidět, že chtějí celé klání ovládnout a dělali proto maximum nejen na ledě, ale i v době, kdy nehráli, se plně soustřeďovali na další duel," popisuje hlavní trenér Zdeněk Pata.

"V posledním zápase i padali do střel soupeře, což se v této věkové kategorii moc nedělá. Vše podpořila skvělá zvuková kulisa při utkáních, kterou jim vytvořili jejich rodiče. Jsem rád, že jsme měli možnost konfrontace s dalšími extraligovými kluby, které jsme navíc dokázali porazit. Z mého pohledu to byl vynikající turnaj, krásný zážitek pro všechny zúčastněné zahrát si pod širým nebem. Velké dík patří i Českému hokejovému svazu za organizaci," doplňuje.

FOTOGALERIE ZDE!