Dva mazáci se na juniory jenom dívali

P l z e ň - Ve čtvrtečním utkání juniorů s Pardubicemi zůstali pouze v hledišti dvě opory juniorského týmu - Filip Špindler a Aleš Vobořil. Oba dva se v současné době zotavují ze zdravotních problémů a do hry se snad již brzy vrátí. Oba tak alespoň hlasitě komentovali úsilí svých spoluhráčů na ledě. "Ve druhé třetině jim to nešlo, ale v poslední části se hodně zvedli a zaslouženě vyhráli," kývá hlavou Filip Špindler.

Filip Špindler se potýkal se zdravotními problémy již v loňské sezóně, kdy ho skolila nepříjemná choroba. "Díagnóza lékařů byla mononukleóza, ale spíše jsem měl blokovanou celou vegetativní nervovou soustavu, což s odrazilo v problémech s játry. Díky tomu jsem měl oslabenou imunitu a také problémy se srdcem," popisuje hráč, který odehrál v dresu A-týmu zatím šest utkání. Nezůstalo ovšem jen u jedné starosti. "V prosinci na mě spadl hráč a zlomil mi hrudní kost," přidává další díl potíží. Se zdravím měl potíže i během letošní přípravy a často tak musel i v tomto období pauzírovat. Na led vyjel pořádně teprve minulé úterý. "Uvidíme, kdy naskočím do utkání. Rád bych již do čtrnácti dnů," doufá Špindler.

Aleš Vobořil chyběl kvůli otřesu mozku, který utrpěl v utkání na Spartě. "Narvali mě na manťák a přijela pro mě sanitka. Večer mě ale už pustili, nebylo to nic vážného," říká. V příštím týdnu by už měl nastoupit.

Vobořil absolvoval na rozdíl od Špindlera letní přípravu celou a hodně si ji pochvaluje. "Hodně jsme běhali, hlavně dlouhé tratě. Rovněž jsme se více zaměřovali na posilovnu a další cvičení. Myslím, že z toho budeme moci v sezóně dobře vycházet." Do nové sezóny hledí devatenáctiletý mladík s optimismem. "Myslím, že to bude lepší. Máme dobrého trenéra a věřím, že to někam dotáhneme."

Přípravné zápasy ovšem Vobořilovi letos příliš nevyšly. "Loni to bylo lepší, letos je to z mé strany dost bída. Mančaftu se také moc nedaří. Našim cílem je postoupit do play-off, mým osobním cílem je, abych si aspoň několikrát zatrénoval s áčkem."

Aleš Vobořil zatím odehrál za áčko Plzně pouze jeden zápas, ovšem hned v něm dokázal vstřelit branku. Stalo se tak v přípravě na loňskou sezónu proti Kadani. Utkání skončilo nerozhodně 5:5. "Volal mi tehdy trenér Ruprecht, že jsem spolu s gólmanem Freylachem nominován na zápas. Freylach zůstal jen na lavičce jako dvojka, já hrál. Hned při druhém střídání jsem dal branku. Dostal jsem puk na modrou, jel jsem na gólmana, šel jsem do blafáku a prostrčil mu puk mezi nohy," vzpomíná na svůj zatím nejslavnější gól Aleš Vobořil.