Ohlasy 46. kolo

Sedmá nula? Pokladník už se připomněl, směje se Dominik Frodl

Plzeň – Indiáni na svém ledě zvládli ošemetný zápas s Olomoucí, velkou měrou se pod vítězství podepsal gólman Dominik Frodl, který zapsal v sezóně již sedmou vychytanou nulu. Žádný z brankářů si nevede lépe. „Pokladník už se hlásil,“ směje se sám gólman.

Dominiku, tušíte, kolikátá je to proti Olomouci nula v sezóně?
Vím, sedmá (úsměv). Byly zápasy, kdyby ale byla lehčí, dnes byla hodně těžká. Ovšem spoluhráči mi parádně blokovali střely. Už jsem jim děkoval o první přestávce a říkal, že to dnes bude důležité, protože přede mnou byl stále velký provoz. Spousta kluků mi ukazovalo po zápase modřiny (smích). Patří jim za dnešek velký dík!

Poznal jste například na rozbruslení, že to dnes bude dobré? 
Někdy se cítím dobře a dostanu jich sedm… Někdy špatně a naopak to jde. Například na začátku sezóny to tak bylo často. Takže ne, neumím to poznat (úsměv).

Důležitý byl zejména zákrok lapačkou proti Skladanému v přečíslení za stavu 0:0 před plzeňským prvním gólem, že?
Přede mnou padal Bobby Jank a já to tak viděl na poslední chvíli. Ještěže jsem tam tu lapačku měl. Byl to jeden z těch těžkých zákroků a hlavně ovlivnil zápas, protože jsme my naopak poté udeřili.

Náskok byl před poslední periodou pohodlný, že?
Nějaký polštář jsme si vytvořili, ale hlavu, speciálně gólman, musí mít pořád nastavenou na maximální soustředění. Olomouc to hodně hází na bránu – od modré, z rohu, zpoza klece… Odkudkoliv mohl puk prolítnout. Tím, že mi kluci tak pomáhali, mi to ale ulehčili.

Jak moc sledujete boje o druhou příčku?
Nespekuluji, ale chceme být co nejvýše. Každý přibližně ví, kdo za námi je a o kolik bodů. A myslím si, že si na tom zatím stojíme velice dobře.

Čím si vysvětlit velké rozdíly mezi domácími a venkovními duely?
Těžko říct. Tady nás ženou naši skvělí fanoušci. I když to občas doma v poslední době není rovněž úplně ideální, jsme schopní to ubojovat. Například i poslední dva venkovní duely nebyly špatné, ale prostě se to tak sešlo. Na každý tým to za sezónu někdy sedne a jsem rád, že to je alespoň venku a doma nadále bodujeme.

Dominiku, díky za rozhovor a ať se i nadále daří!