Ohlasy 47. kolo

Venku se nám nedaří a musíme to zlomit, takhle to dál nejde, ví Patrik Zdráhal

Pošesté v řadě se indiáni vrací z venkovního utkání bez bodu. V Ostravě šli sice proti domácím Vítkovicím do vedení po perfektně zakončeném úniku kapitána Milana Gulaše, ale soupeř nakonec díky třem trefám skóre otočil. Další venkovní prohru okomentoval Patrik Zdráhal.

Poprvé od výměny se Patrik Zdráhal představil v dresu Škodovky na ledě Vítkovic. Domácí s Miroslavem Indrákem naopak počítat nemohli, pro něj totiž kvůli zranění letošní sezóna skončila. „Poprvé jsem v Ostravě hrál jako soupeř. Bylo to trošku divné a první třetinu jsem se rozkoukával. Bylo to pro mě hodně emotivní utkání, s bývalými spoluhráči jsme se před zápasem docela hecovali,“ prozradil Zdráhal. 

Jeho návrat na vítkovický led nakonec skončil hořce, indiáni ani v tomto duelu, který odehráli mimo svůj stadion, neuspěli. „Pocity jsou samozřejmě špatné, protože jsme zase venku prohráli. Dnes jsem chtěl proti Vítkovicím moc uspět, to se ale nepovedlo," mrzelo Patrika Zdráhala. On sám měl ve třetí části, když si Západočeši vypracovali řadu šancí, ale srovnat se se jim nepodařilo, dvě dobré příležitosti. Branku však nevstřelil a sám svůj výkon okomentoval: „Nevím, ode mě to byl dnes špatný výkon. Myslím, že mám daleko na víc, určitě se musím zlepšit, protože takhle to dál nejde.“

Po pěkně provedeném úniku v podání Milana Gulaše šli sice hosté do vedení, to jim ale dlouho nevydrželo. Domácí nejprve využili zaváhání Plzně v obranném pásmu, to stejné se jim povedlo ve třetí třetině, to dokázali skóre otočit. „Ve druhé třetině jsme měli nějaké šance, vlastně i v první, ale gólman Svoboda nás vychytal. Po inkasovaném gólu jsme nějak přestali hrát. Venku se nám nedaří a musíme to zlomit, už máme šestou porážku v řadě venku, takhle to dál nejde,“ ví Patrik Zdráhal.