Podpis smlouvy

Slavnostní podpis dotační smlouvy s Nadačním fondem Regionální plzeňské hokejové akademie

První náměstek primátora města Plzně dnes přijal na radnici města statutární zástupce Nadačního fondu Regionální plzeňské hokejové akademie a zároveň legendi českého hokeje a bývalého hráče NHL Martina Straku a Petra Vojana spolu s oporami A-týmu Milanem Gulašem a Dominikem Frodlem. Za mládežnickou akademii dorazili David Jiříček a Filip Kolář.

Důvodem setkání bylo uzavření smlouvy s hokejovou akademií, kterou město finančně podporuje na základě memoranda o spolupráci již od roku 2017. Pravidelně tuto akademie podporuje finanční částkou 3 mil. Kč. Akademie zaštiťuje 71 mladých talentovaných hráčů.

Město Plzeň podporuje akademie nejen provozním finančním příspěvkem, ale snaží se zlepšit i sportovní infrastrukturu, kde hráči trénují a přebývají. Proto město Plzeň uvolnilo částku téměř 73 milionů korun na výstavbu ubytovacího zařízení u II. ledové plochy zimního stadionu města Plzně. Práce začali v dubnu roku 2019 a v současné době vše nasvědčuje, že bude zkolaudována již v červenci 2020. „přístavba ubytovacího zařízení u II. ledové plochy zimního stadionu. „Jedná se o stavbu o celkově třech nadzemních podlaží. Funkční náplní stavby jsou nové prostory zázemí pro provozování hokejové akademie, které obsahují ubytovací kapacitu ve dvaceti dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zázemím, tělocvičnou o vnitřních půdorysných rozměrech 10m x 25m a výšce přes dvě podlaží, prostory nezbytných komunikací a schodišť včetně osobního výtahu a dále nezbytné skladové a technické prostory“ prozradil 1. náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

Odbor správy infrastruktury Magistrátu města Plzně již vyhlásil výběrové řízení na vybavení interiéru ubytovny. Harmonogram je nastaven tak, aby mládežníci mohli celý areál využívat se začátkem školního roku 2020.