Vyhráli jsme, góly dali Barta a Sedlák, vtipkuje plzeňský gólman

K a r l o v y V a r y - Poslední přípravný zápas plzeňských hokejistů trochu pokazil dojem z jinak výborně zvládnuté série přípravných střetnutí. Velice smolnými brankami prohrála v západočeském derby v Karlových Varech 0:2. "Dneska jsme vyhráli. První gól si dal Barta, druhý přidal Sedlák," žertoval plzeňský brankář Libor Barta a nasadil vážnější tón: "Doufám, že je to poslední takové vítězství."

Libor Barta odchytal letošní přípravu parádně. S výjimkou zápasu v Litvínově, kde inkasoval pětkrát, odchytal sérii utkání, v nichž inkasoval maximálně dvě branky. "Dva góly by pro náš mančaft neměly být tak moc. Tolik gólů bychom mohli nastřílet. Dnešní porážka není příjemná, ale kdyby to byl mistrák, bylo by to mnohem horší," říká Barta. Pozitiva se snažil hledat i forvard Ľubomír Hurtaj, jenž v první třetině trefil tyč Fraňkovy branky. "Dnes to nebylo dobré ani herně, ani výsledkem. Na druhou stranu však nemusí být úplně špatné, že jsme prohráli. Kdybychom uspěli, možná by nás to trochu ukolébalo," přemýšlí.

Obě branky Karlovarských byly z plzeňského pohledu trochu smolné. Při první nachytal Bartu na hruškách mladík Vojtěch Polák, jenž plzeňského brankáře překvapil zpoza branky. "Čekal jsem přihrávku,tak jsem vystrčil hokejku a otočil se. Bohužel se ode mě odrazil puk do sítě," pokrčil smutně rameny Barta. Druhý gól šel naprosto mimo něj. Vyrazil střelu z pravého křídla a Zdeněk Sedlák volejbalově sklepl puk do vlastní branky. Žádný gólman by nedokázal něco takového chytit. "Už při té střele z levé strany jsem věděl, že jsou za mnou dva karlovarští hráči. Otáčel jsem se spíš, abych zjistil, jestli je tam také někdo od nás. Pak mě ještě někdo trefil a sundal přílbu. Možná kdyby to Zdeněk nesrazil do sítě, mohli odpískat rozhodčí postavení útočícího hráče v brankovišti. Bylo to moc rychlé, nedalo se nic dělat," vysvětluje pardubický odchovanec.

Ze strany útočníků byl nedělní zápas plný marných snah dopravit touš do soupeřovy klece. "Nohy mě neposlouchaly ruce, nešlo to. Musíme se poučit, aby to v sezóně bylo jiné. Takový je hokej. Vary dneska měly štěstí, my mu musíme jít naproti v lize," míní Hurtaj.

Pro Ľubomíra Hurtaje to byla první letní příprava v Plzni. Tu minulou ještě trávil ve Slovanu Bratislava. "Vůbec se to nedá se Slovenskem srovnat. Tady se v přípravě hraje lepší hokej než na Slovensku v lize. Myslím, že jsem připravený nejlépe za svou kariéru. Doufám, že se to projeví i v sezóně."

Letní přípravu chválil i Libor Barta. "Trénovali jsme dost tvrdě, na mě až moc. Během přípravy jsme neměli žádné výpadky a byl bych rád, kdyby se to promítlo i do celé extraligové sezóny," dodal na závěr.