O další body v ocelovém městě

P l z e ň - Ofenzivně laděný Třinec prověří ve druhém kole hokejisty Lasselsbergeru. Oba týmy jsou povzbuzeny výhrami v prvním kole. Oceláři vyvezli tři body ze stadionu mistrovské Slavie, Plzeň získala skalp Pardubic. K prvnímu extraligovému zápasu na cizím hřišti neodcestuje Marek Posmyk.

Třinecký klub v létě opustilo několik opor. Především nejlepší střelec loňské sezóny Jan Marek, který již figuruje v prvním útoku Sparty Praha. Stejným směrem se vydal i ostrý bek Libor Procházka. Z galerie pardubických odchovanců v třineckých službách zmizel Petr Gřegořek. Z pohledu plzeňského fanouška byl nejzajímavější změnou v kádru Ocelářů odchod Maria Cartelliho. Třinečtí fanoušci zase trnuli obavami při pomyšlení na odchod vůdce týmu Richarda Krále. Loňský vítěz kanadského bodování volání z Ruska nakonec nevyslyšel.

První útok Ocelářů tak stále představuje mimořádné nebezpečí pro branku soupeře. Slaďená a léty prověřená souhra Zadina-Král byla loni ještě posílena o navrátilce Václava Pletku, který se na hokejové výsluní prodral právě vedle Krále. Během léta se z nedaleké Ostravy do Třince přesunul rychlík Marek Melenovský. Na hostování se do Třince na poslední chvíli z Litvínova odebral Zdeněk Skořepa, který již dříve třinecký dres oblékal.

Post brankářské jedničky je jasně v moci Vlastmila Lakosila, který v prvním kole na Slavii udržel čisté konto. V obraně operují zkušení Jančařík, Malinský či Žabka. V útoku jsou to vedle výše jmenovaných forvardů dalšími výraznými osobnostmi například bouřlivák Marek Ivan, střelec Pavel Janků či robustní Roman Meluzín.

POSLEDNÍ ZÁPAS TŘINCE

Slavia Praha - Oceláři Třinec 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Branky: 41. Malinský (R. Král), 42. Jančařík (Skořepa), 49. R. Král. Rozhodčí: Haškovec - Šatava, Český. Vyloučení: 5:6, navíc Ivan (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 2434.

Sestava:

Brankář: Lakosil
Obrana: Jan Kudrna, Malinský - Hunkes, Jančkařík - Žabka, F. Štefanka
1.útok: Zadina, Král, Pletka
2.útok: Janků, Skořepa, Pavelek
3.útok: Ivan, Melenovský, Meluzín
4.útok: Bordowski, Polanský, Zbořil