Ohlasy GČC 2

Celou dobu jsme věřili, že můžeme vyhrát, řekl po duelu na Spartě střelec David Stach

David Stach, staronová posila Západočechů, se po odmlce opět představil v plzeňském dresu. Útočník i ostatní členové týmu Škody zahájili své představení v turnaji Generali Česká Cup na ledě pražské Spartě, odkud si indiáni odvezli výhru 4:3 po prodloužení.

Forvard David Stach byl s výkonem svého týmu rozhodně spokojený. A nejen to, šikovný útočník byl velmi rád i za svůj příspěvek k výhře: „Povedený zápas, vyhráli jsme, i mně osobně se zadařilo. Hrál jsem poprvé asi po půl roce, takže jsem byl lehce nervózní, ale mám radost, že to dopadlo vítězně.“

Hosté z Plzně pokaždé v utkání dotahovali. Sparta vedla 2:0, pak 3:1, ale nakonec se indiánům díky dvěma trefám povedlo dostat zápas až do prodloužení, ve kterém se podruhé v duelu prosadil právě Stach. „Podle mě byl celý zápas vyrovnaný, i když jsme prohrávali 1:3, měli jsme nějaké šance. Když jsme pak vstřelili kontaktní gól, bylo to už zase jen o té jedné trefě. Pak se to ke mně odrazilo… Celou dobu jsme věřili, že můžeme vyhrát, protože utkání bylo hodně otevřené.“

Již v předzápasových rozhovorech bylo znát, že se členové plzeňského týmu na duel na Spartě opravdu hodně těší. Západočeši zasáhli do utkání přesně po pět měsících a mnoha týdnech letní přípravy. „Dva týdny se trénovalo na ledě, každý už se na utkání těšil, ty jsou vždycky lepší než tréninky. Jsem moc rád, že se to až takhle vyvedlo,“ hlásí David Stach.

Generali Česká Cup zatím ve svých zápasech přinesl na všech stadionech zajímavou podívanou, nejinak tomu bylo i v Praze, kde se hrálo hodně aktivně, týmy Plzně i Sparty se nebály útočit. „T aké jsem byl docela překvapený, zápas měl opravdu dobré tempo, divákům se musel určitě líbit. Myslím si, že se v něm objevily i hezké akce. Nehrálo se od začátku března, takže to určitě bylo znát. Když se tak dlouho trénuje, je potom vidět, jak se každý na první zápas těší,“ míní Stach.

Na zápase byli přítomní fanoušci obou mužstev, i když v omezené počtu. „Rozhodně jsme rádi, že se dá hrát alespoň v těchto podmínkách, i když je samozřejmě škoda, že diváci nemohou dorazit ve větším počtu. Ani v sezóně to určitě nebude příjemné, ale doufejme, že opatření brzy skončí a všechno bude jako dřív,“ pevně věří David Stach.