O porážce rozhodly hrubé chyby v obraně

P l z e ň - O první domácí porážce Plzně rozhodly hrubé individuální chyby v obraně. Na tom se shodli všichni aktéři nedělního zápasu. Nedařilo se celé plzeňské defenzivě, na obdržených gólech se podílely všechny tři obranné dvojice. "Vždycky, když jsme si začali vytvářet tlak, dostali jsme branku po velké individuální taktické chybě v defenzivě," litoval hlavní trenér Plzně Rostislav Čada.

Hokejisté Lasselsbergeru Plzeň přitom v neděli předváděli určitě lepší hokej než v předchozím domácím zápase proti Českým Budějovicím, přesto to na body nestačilo. "Prohráli jsme, protože jsme soupeři na branky nahráli sami, ale oproti posledním dvěma utkáním jsme alespoň předváděli celkem dobrý hokej. Snad se nám podaří v příštích zápasech promítnout dobrý hokej do bodového zisku," přál si asistent kapitána Josef Straka, autor jedné z plzeňských branek.

Plzeň poprvé v sezóně jako první v zápase inkasovala gól. Určitý podíl na gólu měl také brankář Libor Barta, který jinak podal dobrý výkon. "Puk mě trefil a já ho pak ztratil z dohledu. Myslel jsem, že se někam odrazil do bezpečí nebo že zůstal ve výstroji. Výstroj je tvrdá a často puk necítíte," krčil rameny Libor Barta. Plzni se podařilo vyrovnat na 1:1, ovšem z protiútoku po hrubé chybě v obraně opět inkasovala. "To se nemělo stát, asi tam trochu chyběla koncentrace," dodal brankář ke druhé brance brance Veselého v zápase.

Libor Barta měl během utkání konflikt s nejlepším střelcem hostí Jaroslavem Balaštíkem. Ten si sice v utkání nepřipsal ani bod, ale přesto patřil před Bartou k nejaktivnějším hráčům. "Balaštík mě pořád provokoval, hodně do mě chodil, až po zápase jsem se dozvěděl, že to měl od trenérů nařízené. Jednou jsem to nevydržel a šel jsem mu to vysvětlit. Myslím, že bychom měli před brankou trochu přitvrdit," mínil plzeňský brankář.

Velmi spokojeni odjížděli z Plzně hosté ze Zlína. Rostislav Vlach konečně protrhl smůlu, 250. gólem vstoupil do Klubu ligovým kanonýrů a navíc si Zlín připsal do tabulky všechny tři body. "Hráli jsme velice disciplinovaně a velmi dobře jsme vydrželi s domácími bruslit. Pokud jsme hráli v pěti, drželi jsme Plzeň ve středním pásmu a nepouštěli jsme ji do šancí," radoval se asistent trenér Jaroslav Stuchlík.

Zatímco Zlín postoupil v tabulce už na čtvrtou příčku, Plzeň je až devátá. Barta však věří, že se plzeňský celek z porážky otřepe a zabere hned v pátek na ledě mistrovské Slavie. "Musíme zabojovat a zkusit tam něco uhrát." V úspěch věří i Mario Cartelli, který si proti Zlínu připsal premiérový gól v plzeňském dresu. "Musíme se hlavně vyvarovat chyb, když předvedeme podobně dobrý hokej jako dnes, mohli bychom uspět."