9. třída před ligou

Deváťáci na startu soutěže! Trenér Pejchar: Kluci jsou pracovití, chtějí se zlepšovat každý den

Plzeň - Nejstarší věková kategorie tříd indiánů završila dlouhou letní přípravu, vše tak již nyní směřuje k prvnímu soutěžnímu utkání.

Ten na mladé indiány čeká o třetím zářijovém víkendu domácím soubojem s pražskou Spartou. Dalšími soupeři jsou PZ Kladno, Slavia Praha, Meteor Třemošná, Hvězda Praha, Rytíři Kladno a Kobra Praha.

V minulé sezoně mladé pušky bojovaly v lize v Jihočesko-pražské skupině s dalšími devíti soupeři systémem každý s každým třikrát. Letos se herní formát pozměnil, 52 mužstev bylo rozděleno do šesti skupin, Plzeň se utká systémem doma - venku, jak již bylo řečeno, se čtyřmi pražskými týmy - Spartou, Slavií, Kobrou a Hvězdou. Dále pak ještě s PZ Kladnem, Rytíři Kladno a Třemošnou. Základní část čítající čtrnáct duelů skončí na začátku prosince a následovat bude pro nejlepší čtyři nadstavba, kdy na základě územního principu vzniknou tři skupiny po osmi týmech, předešlé výsledky se nezapočítávají. Podobný princip by platil i pro umístění ve druhé polovině tabulky.     

Rozpis sezóny ZDE!

Deváťáci již završili blok přípravných duelů, celkem jich stihli osm. Padli pouze jednou - s Karlovými Vary 3:6 na závěr náročného týdenního soustředění. Poté ještě remizovali v Liberci 6:6 a s jihočeským Motorem 5:5, výhru naopak slavili na ledě Energie 12:2 a v generálce 8:3, s Třemošnou 6:2, s Tygry 6:1 a v mezinárodní konfrontaci s Mannheimem 5:3.

Více o přátelských utkání ZDE!

Trenér Tomáš Pejchar
Pane trenére, jak jste s přípravou spokojený?

Příprava proběhla, tak jak byla naplánovaná. Žádné velké a zásadní změny jsme dělat nemuseli. Jen došlo ke zrušení naplánovaného utkání v Českých Budějovicích na začátku srpna. Zatím převládá spokojenost, kluci jsou pracovití, chtějí se zlepšovat každý den, a to je ta správná cesta. Jen nás od začátku trápí zranění. Bohužel některá jsou i vážnějšího charakteru. Doufám, že všichni kluci budou hlavně zdraví a nebudou mít žádné omezení do budoucna. 

Součástí přípravy bylo i soustředění v Tachově... 
V první řadě jsem rád, že jsme na soustředění mohli vycestovat. Za ten týden, co jsme tam strávili, jsme udělali velký kus práce. Kluci si sáhli na dno a ke konci týdne pracovali ve velké únavě. Vstávalo se v velmi brzy ráno, následoval ranní běh, rozcvička a poté společná snídaně. Po přesunu do areálu zimního stadionu následovala porada, trénink na suchu a první tréninková jednotka na ledě. Po obědě a poledním klidu následovala druhý trénink v posilovně a poté i na ledě. Po náročném programu se konala teambuildingová akce v podobě bazénu, bowlingu i sledování play-off NHL. Program byl pestrý a náročný, nechyběla ani kluky oblíbená sjezdovka. Kluci se navíc museli obejít i bez mobilních telefonů a dalších elektronik. Sehráli jsme i dvě utkání, první v úterý proti Třemošné a na závěr týdne s Karlovými Vary. Celé soustředění jsme si jako tým užili. 

Velká fotogalerie ZDE!

Dařilo se vám výsledkově v přípravě, má to pro vás trenéry nějakou váhu?
Osobně tomu moc velkou váhu nedávám. Samozřejmě je příjemné, když se utkání vyhraje, nikdo nechce prohrávat. Na druhou stranu ať je to příprava, turnaj, liga, tak jde především o to hráče hokejově posunout. Kluci jsou stále ve vývoji, a to nejen v hokejovém, stále se učí novým věcem. Člověk jim musí být správným příkladem, ukazovat jim cestu společenským životem a vychovat z nich slušné lidi, kteří se umění postarat nejen o sebe. 

Jaké cíle si dáváte před sezónou?
V první fázi bychom chtěli postoupit do nadstavbové skupiny, kde už nebude slabšího soupeře. Poté se uvidí, na co budeme mít a na co ne. Každopádně se budeme muset prezentovat rychlým a kombinačním hokejem. Máme tým složen z menších kluků, soupeři jsou daleko fyzicky vyspělejší než my, a proto budeme muset hrát chytře. Cíle kluků jsou pochopitelně ty nejvyšší, a tak to má být. 

Jak se vám líbí změna herního systému, tedy že přibude více "těžkých" utkání?
Jednoznačně správný krok. Kluci potřebují kvalitní zápasy pro jejich hokejový růst. I když do budoucna bych uvítal ještě kvalitnější soutěž od samého začátku sezony, protože výsledky 29:0 nebo 33:0, které byly viděny v prvním kole starších žáků A, jsou přesným opakem toho, čehož bychom chtěli.

Pane trenére, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!