7. třída před ligou

Sedmáci vstupují do sezóny! Ovládli letní turnaj, dvakrát přišli o trenéra

Plzeň - Mladí indiáni mají za sebou letní přípravu včetně přípravných zápasů i turnajů a již vyhlížejí start soutěže.

Podobně jako život nás všech, i přípravu narušil COVI-19. „Srpnový scénář přípravy jsme chtěli zachovat stejný jako v loňském roce, protože se nám velmi osvědčil. Ale díky mojí karanténě jsme museli udělat nějaké změny. Druhý srpnový týden jsme měli odjet na soustředění do Tachova, které se ale muselo zrušit. Nahradili jsme si ho poté malým soustředěním u nás na malé hale," popisuje trenér Václav Benák.

„Kluci v prvních čtrnácti dnech sehráli dva přátelské duely s Karlovými Vary s bilancí výhry a prohry. Poté jsme odjeli na velmi kvalitně obsazený turnaj na Slavii, kde nám byli soupeři Hradec Králové, Sparta a domácí. Po dobrých výkonech jsme jej opanovali,“ vypráví.

„Další týden měli kluci hodně náročný. Měli jsme malé soustředění, které zakončilo v pátek vítězné utkání s Mannheimem. Hned o víkendu jsme odjeli do Liberce na další těžký turnaj. Ve skupině jsme se utkali opět vítězně se Slavií a podlehli domácím. Druhý den jsme se padli s Kladnem i následně se Spartou. I když kluci podávali slušně výkony, bohužel jsme skončili poslední,“ hodnotí bývalý vynikající obránce. 

„Poté jsem nastoupil druhou karanténu, přesto kluci normálně trénovali a připravili se na další turnaj, tentokrát v Karlových Varech. Zde jsme se postupně utkali ve skupině neúspěšně s Hradcem Králové a výběrovým týmem Goldbull a skolili Chomutov. V play-off jsme nastoupili proti Kladnu a bohužel pro nás prohráli trochu smolně 4:5. O páté místo jsme se zdárně utkali s Kometou,“ uzavírá. 

Nyní již je na pořadu liga, indiáni startují proti oběma pražským S. V této kategorii došlo ke změně herního systému. 54 celků bylo rozděleno do šesti skupin, Západočeši se popasují o postupovou čtyřku mezi nejlepší se Spartou, Slavií, Hvězdou, Kobrou, Třemošnou, plzeňskými Vlky a kladenskými celky - PZ a Rytíři. Podobně jako u deváté třídy následuje nadstavba pro první čtyři ze skupiny a případně druhých čtyř.    

Rozpis zápasů ZDE!


Minulý rok mladé pušky bojovaly v lize v jihočesko-pražské skupině mladších žáků "C," kde se systémem třikrát každý s každým měly popasovat s devíti soupeři. K dokončení soutěže chyběly čtyři duely, jasným vítězem byla bez porážky Slavia. Další pražské celky Sparta a Hvězda ale již byly pro čtvrté indiány na dostřel. S nimi modrobílí shodně doma zvítězili, ale dvakrát padli v našem hlavním městě.

Velký boj předvedli draví indiáni v Dlouhodobé Turnajové soutěži. Po čtyřech turnajích proti Hvězdě, Wolves, Chomutovu a Kladnu třímali v ruce postup mezi nejlepší, avšak ten jim na posledním klání, kde zapsali pouze porážky, unikl. I tato soutěž pro hráče již velmi brzy začíná prvním kolem. Soupeři budou tentokrát Wolves, Sokolov a Chomutov.