6. třída před ligou

Šesťáci vyrážejí do boje! Trenér Hanzlík: Máme za sebou dobrou přípravu

Plzeň - Mladí indiáni úspěšně završili letní přípravu, nyní je již čekají ostré boje v soutěži.

„Vše odstartovalo jedenáctého května a střídavě probíhala letní dřina ve Škoda parku, v prostorách zimního stadionu nebo ve fitness Koloseum. Kromě pravidelných tréninků čekalo na hráče po vzoru A-týmu i několik fotbalových utkání. "Na začátku června jsme se přesunuli do Třemošné. Kombinovali jsme přípravu na suchu na tamním víceúčelovém hřišti s hokejovými tréninky na ledě. Ty byly zaměřeny hlavně na zlepšování herních dovedností. Zpestřením pro kluky byly i tři přátelské turnaje nejen v minihokeji, ale také ve fotbale či ve vybíjené s kluky z domácího Meteoru a z Wolves Plzeň," popisuje trenér Bořek Hanzlík.

„Od této sezony nově trénuji naše šesťáky, tedy ročník 2009, kluky poznávám. Myslím, že máme za sebou dobrou přípravu, jarní část byla zaměřena na všestrannost, součástí byl ale i tréninkový hokejový blok v Třemošné. Od srpna kluci nastoupili do přípravy v Plzni, která byla místy velmi intenzivní, většinou jsme trénovali dvakrát denně na ledě, také jsme denně pracovali na všestranném rozvoji hlavně na našem víceúčelovém hřišti,“ přibližuje.

„V přípravě nás prověřili silní soupeři Slavie, Sparta, Liberec, silná Třemošná a někteří další vrstevníci z jiných klubů. Výsledky sice nejsou podstatné, ale zápasy ukázaly, že bez skvělých individuálních a hlavně týmových výkonů na sto procent nebudeme konkurencí. Hlavně jak budeme dlouhodobě trénovat, protože co se v trénincích nenaučíme, to v zápasech těžko předvedeme,“ vysvětluje.

Vloni svěřence trenéra Václav Benáka čekaly boje v rámci Ligy mladších žáků "D" - Plzeňsko - Jihočeská skupina. V ní se představilo hned šestnáct celků, s každým se Škoda měla utkat dvakrát. Osud tomu tak ale chtěl, že soutěž byla čtyři kola před koncem definitivně předčasně ukončena. Západočeši si vedli skvěle, z šestadvaceti střetnutí pouze třikrát nebodovali - s Pískem a dvakrát s Českými Budějovicemi a jednou remizovali - ve Veselí nad Lužnicí. Jinak na konto přibývala jedna výhra za druhou, mnohdy i s dvojciferným počtem nastřílených branek. Výsledkem tak bylo průběžné první místo s tříbodovým náskokem na Milevsko, které mělo zápas k dobru. Na jeho ledě indiáni uspěli v polovině listopadu 6:2, domácí odveta byla právě ještě naplánována. Třetí byl s devítibodovým mankem Motor, následovaly celky Písku, Veselí, Soběslavy, Tábora, Lvů ČB, Českého Krumlova, Jindřichova Hradce, Vimperka, Třemošné, Domažlic, Klatov, Rokycan a Strakonic. 

Podobným systémem soutěž proběhne i letos. 167 celků bylo rozděleno do řady skupin, indiáni mají před sebou porci dvaatřiceti duelů, systémem doma- venku se popasují se Lvi České Budějovice, Vimperkem, Českým Krumlovem, Soběslaví, Motorem České Budějovice, Pískem, Strakonicemi, Táborem, Veselí nad Lužnicí, Klatovy, Rokycany, Třemošnou, Domažlicemi, Milevskem, Pilsen Wolves a Jindřichovým Hradcem.

Rozpis zápasů ZDE!