Zlatí druháci

Druháci opanovali Memoriál Václava Straky v Třemošné!

Plzeň - Mladé pušky prokázaly svou herní sílu, na turnaji nedaleko západočeské metropole vybojovaly zlaté medaile.

Velké boje se uskutečnily druhou zářijovou sobotu v rámci již VI. ročníku memoriálu Václava Straky. Mužstva byla rozdělena do dvou skupin, přičemž v jedné bojovaly celky HC Meteor Třemošná, HC Piráti Chomutova a HC Žebrák. Ve druhé pak HC Škoda Plzeň, HC Energie Karlovy Vary a HC Kralupy n. Vltavou. 

Indiáni pod vedením trenéra pana Jiřího Neubauera, dlouholetého hráče HC Škoda Plzeň a reprezentanta ČSSR, si poradili nejprve ve skupině s HC Kralupy 10:4, pak v západočeském derby s Energií 19:1. Ve finálovém zápase narazili na domácí mužstvo HC Meteor Třemošná, které také porazilo velkým rozdílem 10:3 a stali se tedy vítězi celého turnaje bez jediné porážky se skórem 39:8!

Celkové pořadí
1. HC Plzeň 1929

2. HC Meteor Třemošná
3. HK Kralupy nad Vltavou
4. HC Spartak Žebrák
5. HC Energie Karlovy Vary
6. HC Piráti Chomutov

„Jsem velice rád, že jsme tento turnaj vyhráli a ještě takovým způsobem. Mrzí mne pouze to, že jsme nemohli poslat na turnaj všechny hráče a museli jsme postavit pouze jedno družstvo, z organizačních důvodů pořadatele,“ chválil si po suverénní jízdě turnajem hlavní trenér.

„V posledních třech letech se nám daří naplňovat ročníky. V ročníku 2013 máme 36 dětí, v ročníku 2014 28, 2015 26 a těch nejmenších 2016 a mladších je momentálně již přes 20 dětí. Na dětech, kteří chodí k nám do Základny, je vidět, že je hokej baví. Což právě dokázali indiáni na turnaji, protože hráči dali do zápasů maximální bojovnost. Byla na nich vidět radost ze hry. V Základně trénují profesionální trenéři, kteří si k sobě ještě vybírají asistenty z řad rodičů, proto můžeme využívat větší individuální přístup k jednotlivým hráčům a snažíme se, pokud to kapacita obsazenosti ledové plochy dovolí, trénovat každý ročník samostatně na celé ploše, kde lze vytvořit řadu stanovišť se zaměřením na různé dovednosti. Doufám, že i v této těžké době se nám bude dařit nábor nových dětí, kteří chtějí hrát hokej, nebo se alespoň naučit, bruslit,“ popisuje. 

Fotogalerie ZDE!