Ohlasy 2. kolo

Musím pracovat i dál a potvrzovat své výkony, říká premiérový střelec David Jiříček

Plzeňští hokejisté se poprvé v nové extraligové sezóně vydali k zápasu na led soupeře, v Pardubicích byl k vidění velmi vyrovnaný duel, který nakonec na svou stranu překlopilo Dynamo v prodloužení. Modrobílí si tak z východu Čech odvezli jeden bod. Premiérový gól v nejvyšší domácí hokejové soutěži si připsal obránce David Jiříček.

V pátek během prvního kola nového ročníku proti Spartě si David Jiříček připsal první extraligový bod za přesnou asistenci. V Pardubicích už z toho byl i premiérový gól! To vše v pouhých šestnácti letech, Jiříček hrál na ledě Dynama teprve svůj šestý zápas v tuzemské nejvyšší soutěži. „Své výkony musím potvrzovat. Je škoda, že jsme prohráli, to je nejdůležitější. Do pátku se musíme zlepšit,“ hleděl bek po úvodní extraligové trefě v kariéře hlavně na týmový výkon.

Podle neoficiálních informací se stal David Jiříček druhým nejmladším obráncem, který dokázal skórovat v české nejvyšší hokejové soutěži v historii. Naprosto úctyhodný výkon. Jiříček se rychle a jistě zabydluje a získává si pevné místo v plzeňské defenzivě. „Do A týmu jsem se dostal jen tvrdou prací. V nové sezóně jsou ale za námi zatím dva zápasy, velká spousta jich je ještě před námi. Musím makat dál a potvrzovat své výkony,“ ví šestnáctiletý bek. 

On i další jeho spoluhráči mohou být spokojení, že v týmu indiánů dostávají mladí hokejisté tak velké množství šancí. Za které se samozřejmě musí odvděčit svými výkony, jak říká sám David Jiříček: „Je to pro mě obrovská motivace. Vlastně pro všechny kluky u nás v týmu jak pro obránce, tak i útočníky. Se Sebastiánem Malátem jsme spolu v týmech už od mládí, jsme moc rádi, že můžeme nastupovat i za áčko.“

Pro tak mladého hráče musí být velice složité přejít prakticky po jedné nekompletní sezóny v juniorce rovnou do kabiny prvního týmu. Talent Jiříček se s tím však dobře vyrovnává: „Respekt tam určitě je, ale když vejdeme na led, tak to všechno opadne. Moje první zápasy v A týmu byly hodně nervózní, ale už jsem se oklepal. V přípravě mi to celkem šlo, i když extraliga je zase něco jiného, takže prostě musím takhle hrát pořád dál.“

A jak si dokáže poradit s tím, když na něj plzeňští trenéři na střídačce občas zakřičí? „To k tomu patří! Vždycky si musím vzít k srdci a poučit se z toho, co mi řeknou," uzavírá David Jiříček.