Preview 5. kolo

Plzeň se postaví nováčkovi z Českých Budějovic!

Plzeň - Indiáni se letos již potřetí popasují s Jihočechy, dvakrát je svedl do ringu Česká Generali Cup, nyní to bude Tipsport extraliga.

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MADETA MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
29. září 2020
5. kolo Tipsport extraligy

Po přesunu extraligy do Hradce Králové se oba soupeři potkali osmkrát. V rámci přípravy na sezónu 2015/16 doma uspěli Západočeši 2:1, do černého pálili Lev, Hollweg a na druhé straně Marek. O léto dříve modrobílí v Plzni nezvládli nájezdy, v odvetě na ledě soupeře ale zvítězili 4:1. O tři roky zpět se již pomyslné body dělily rovnoměrně – Motor padl 2:4 a zvítězil 6:1. A pak tu máme předloňský rok. Na úvod letních přípravných duelů domácí indiáni nezaváhali 4:1 a v odvetě po velké bitvě se radovali po výsledku 3:2. Vloni na úvod přípravy padly pouze tři góly, Západočeši zvítězili 2:1 po obratu brankami Přikryla a Vlacha. Na úvod sezóny 2020/2021 v rámci letního Generali Česká Cupu se skóre přelévalo z jedné strany na druhou, nakonec 4:2 uspěli domácí Jihočeši, Západočeši odpověděli před svými fanoušky 5:3, čímž si zajistili postup ze skupiny. Jak si povedou oba soupeři nyní?


Pod pokličkou Motoru

Jihočeši vloni opanovali soutěž o neuvěřitelných 44 bodů! Svěřenci kouče Prospala v 58 kolech ve čtyřech případech odcházeli z ledu s prázdnou, ve stejném počtu brali alespoň bod, jednou brali dva a jinak? Bez ztráty kytičky! I proto nakonec bylo rozhodnuto, že do extraligy postupují na místo Kladna i bez neodehraného play-off.

A jak to tak bývá, kádr doznal velkých změn. Na pomoc přišli gólman Marek Čiliak z Brna, Vít Jonák s Ondřejem Slováčkem ze Vsetína, Daniel Voženílek z Litoměřic i explzeňský Miroslav Indrák. A také čtveřice hráčů z WHL - Jiří Patera, Šimon Kubíček, Pavel Novák a Matěj Toman.

Naopak do Pardubic odešel Milan Klouček, do Vsetína Jan Kloz s Jakubem Babkou, do Kolína Jan Veselý, do Poruby Lukáš Endál a kariéru ukončil Jiří Šimánek.

V přípravě nově seskládané mužstvo dlouho pokukovalo po postupu ze základní skupiny Generali Česká Cupu. Na úvodní prohru ze Sparty 2:5 navázalo třemi výhrami s Plzní 4:2, na Kladně 8:3 a s Rytíři 7:4. Jenže nezdary s Pražany 2:5 a s indiány 3:5 odsoudilo Motor na nepostupovou příčku. Následovaly ještě přátelské duely na ledě Energie - 3:8 a dvojutkání s Lincem - 4:3, 2:4.

Úvod extraligy ale Jihočechům nevyšel - padli 1:5 s Mountfieldem a 2:5 v Mladé Boleslavi. Následné dvě střetnutí s Kometou a Karlovými Vary odložila karanténa v týmech soupeřů.


Výsledky posledních zápasů

BK Mladá Boleslav 5
Madeta Motor České Budějovice 2
(1:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 17. Šťastný (Ševc, R. Zohorna), 29. Lunter (R. Zohorna), 50. J. Stránský, 56. Šťastný (R. Zohorna), 58. J. Strnad (J. Růžička) – 25. M. Novák (Z. Doležal, Gilbert), 28. Suchánek (Z. Doležal, Raška).
Madeta Motor České Budějovice: Čiliak – Pýcha, Plášil, Suchánek, Pavel, Vydarený, Slováček – Jonák, Prokeš, Beránek – M. Novák, Gilbert, Raška – Indrák, Michnáč, Z. Doležal – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček.


HC Škoda Plzeň 4
BK Mladá Boleslav 2
(0:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 23. Eberle (Straka, Vráblík), 29. Budík (Eberle, Straka), 33. Mertl (Gulaš, Suchý), 43. Mertl (Gulaš, P. Musil) – 28. Ševc (Najman), 52. P. Kousal (Najman).
HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák, Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, L. Kaňák – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Pour, Kracík, Kantner – Straka (A), Kodýtek, Eberle


Statistika nuda je, má však cenné údaje