Diváci v hale funí a je tam dusno, žertoval David Pospíšil

P l z e ň - Dvakrát v zápase vedl celek Plzně, ale hosté pokaždé dokázali vyrovnat. S jedním bodem nebyli hodně oslabení domácí úplně nespokojeni, Liberec se cítil na víc. „Samozřejmě jsme rádi že jsme bodovali, ale myslím si, že jsme dneska měli na víc než ten jeden bod,“ nebyl příliš spokojen trenér Bílých Tygrů Karel Dvořák. „V první třetině jsme hráli dobrý hokej, ve druhé třetině tam bylo trochu hluché místo, ale ve třetí už jsme zase byli lepší. Jenže šance jsme neproměnili, na každý gól se strašně nadřeme,“ stěžoval si na koncovku trenér hostů.

Šance zvrátit utkání na svoji stranu ale měli i domácí. „Já si myslím, že utkání bylo vyrovnané a šance byly na obou stranách. Kdo jich měl víc není důležité, důležitý je výsledek a ten je 2:2,“ zhodnotil remízu asistent trenéra domácích Miroslav Přerost. „My jsme v současné situaci rádi za každý bod. Bohužel se naše marodka ještě rozšířila. Po první třetině odstoupil Pavel Vostřák, kterému se obnovilo zranění a do druhé třetiny nenastoupil ani Ĺubomír Hurtaj, jehož zranění je zřejmě vážné,“ posteskl si na počet zraněných asistent trenéra domácích. Dnes proto dostala větší prostor i obvykle čtvrtá lajna domácích, která měla několik šancí utkání rozhodnout. Jak viděl dnešní zápas její centr Jan Švík? „Já si také myslím, že remíza je spravedlivá. Je to lepší než prohrát, my ten bod berem. Zápas na Slávii nám vzal dost sil, dneska to bylo hodně bojovné utkání.“ Za stavu 2:1 měla Plzeň několik šancí odskočit na rozdíl dvou gólů, ale Liberci se podařilo vyrovnat. „Škoda bylo šance, kdy jsem přihrával z otočky Michalu Důrasovi. Chtěl to dát z první, ale puk mu zřejmě sjel z hokejky,“ litoval Švík asi největší šance domácích.

Oblíbenec plzeňských fanoušků David Pospíšil ocenil kvalitu soupeře: „Kdo si myslel, že do Plzně přijede Liberec, který čtyřikrát za sebou nevyhrál a my lehce zvítězíme, tak viděl, že to je naprostý omyl. Liberec má výborné silové hráče, hrál zezadu do brejků a my jsme si zase neodpustili velké minely v obraně, které soupeř trestal.“ I přes velký počet zraněných hráčů odehrálo plzeňské mužstvo s Libercem vyrovnaný zápas. „Já si myslím, že naše výkony jdou nahoru, my bojujeme a doufám, že to diváci ocení. Chceme, aby viděli, že Plzeň neprohrává. A to se nám podařilo. Při troše štěstí jsme mohli i vyhrát, možná jsme ale mohli dostat gól i my. Myslím si ale, že těch tutovek jsme měli o jednu, o dvě maximálně o tři víc,“ počítal David Pospíšil gólové šance. „V průběhu zápasu odstoupili Pavel Vostřák a Ľubo Hurtaj, my jsme najednou hráli na tři lajny. Venku je dusno, v hale se prakticky nedá dýchat, je tam horko, lidi funí a my tam dole máme jezdit,“ stěžoval si naoko pardubický odchovanec na dusnou atmosféru plzeňského stadionu. Levé křídlo první formace si připsalo první gól v plzeňském dresu poté, co za bránou dlouho míchal s pukem Michal Dvořák, až se mu nakonec podařilo dezorientovat brankáře hostí a nabídnout spoluhráči gól do prázdné branky. „Už mě začínal trošku otravovat, snažil jsem se mu naznačit aby se pokusil zakončit. Už mi docházely síly, ale on vypadal pořád čerstvě,“ v žertu pokáral svého spoluhráče David Pospíšil. S dělbou bodů byl spokojen i obránce Jiří Hanzlík. „Na začátku ligy nás trochu opustila sportovní forma, kterou jsme měli v přípravě. Předchozí zápas na Slávii vypadal líp, ale dneska to zase nestálo za nic,“ nebyl s výkonem svého mužstva spokojen kapitán domácích. V prodloužení sahaly po druhém bodu oba celky, ale nakonec se rozešly smírně.