Ohlasy 5. kolo

Chtěl jsem si dovolit udělat kličku a naštěstí to vyšlo, popisuje Matyáš Kantner

Plzeň - Velkou přetahovanou svedli indiáni s extraligovým nováčkem z jihu Čech. Nakonec celý duel rozhodl v devětapadesáté Matyáš Kantner.

Matyáši, co si tak člověk řekne na konci zápasu, když za stavu 2:2 jede sám na bránu?
Chtěl jsem si dovolit udělat kličku. Věděl jsem, že gólman je trochu menšího vzrůstu a delší klička by na něj měla platit. Naštěstí to tak bylo. Stoprocentně jsem rozhodnutý nebyl, ale tato myšlenka tam byla. Nechtěl jsem jen nazdařbůh střílet. 

Svazoval trochu fakt, že byl již konec?
Mě asi ne. Věděl jsem, že je konec. Ale zápas byl 2:2, já mohl rozhodnout a tak to i dopadlo. Ale po cestě jsem nad tím nepřemýšlel. Chtěl jsem dát gól a to se naštěstí stalo.

Jak moc byly České Budějovice nepříjemné?
Jsou výborní bruslaři, my jsme to ale věděli předem. Od nás úvodní část nebyla dobrá. Vlastně celý zápas jsme s tím tak nějak bojovali. Ty tři body byly hodně vydřené, hosté nám nic nedali zadarmo. Já jsem ale moc rád, že to tak dopadlo.

Čím to, že přesilovky jsou většinou vaše velká zbraň a dnes jste z devíti využili jednu?
Asi nedokážu odpovědět. Možná se na nás dobře připravili, mají nás načtené, vědí, co hrajeme. Ne každé utkání musíme dát dva góly, dnes to prostě nevyšlo. Jindy to vycházelo, před dneškem to byla každá čtvrtá, to není špatné číslo. Že to dnes nevyšlo bylo i jejich dobrou hrou.

Nechyběla střelba?
Upřímně jsme si to říkali už při zápase s Mladou Boleslaví, kde jsme měli po dvou třetinách snad devět střel. Už tam jsme si to říkali, i tréninky k tomu směřovali. Měli jsme dnes téměř čtyřicet střel, i to tam tedy dnes bylo, do brány jsme se tlačili více... Takže ano, i na to jsme se zaměřovali.

Jaká byla první přestávka?
Byl tam hluk, tím bych to uzavřel (úsměv). Pak se to zlepšilo, puky jsme dostávali jednoduše dopředu, nemotali jsme si to vzadu pod nohama. Už to bylo jen o tom, abychom vytrvali a říkali si, že jim to doma nemůžeme nechat.

Nyní míříte na led Mountfieldu na místo Třince, jak se na těšíte těšíte?
Je to souboj o první místo (úsměv).  Do toho s tím jdeme a uděláme všechno, abychom na něj poskočili my. Sezóna může být jakákoliv a každý výhra se nyní počítá. 

Matyáši, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!