Preview 9. kolo

Plzeň na válečné stezce, míří do Vítkovic!

Plzeň – Západočeši se podruhé v sezóně představí mimo své prérie, po Pardubicích je nyní daleká cesta zavede do Vítkovic.

HC VÍTKOVICE RIDERA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Ostravar Aréna, Ostrava
4. října 2020
9. kolo Tipsport extraligy

Západočeši začali lépe v sezóně 2018/19, když jako první celek ve čtvrtém kole připravili domácí o body. A to hned dva. Ostravané se však v odvetě pomstili stejnou mincí a uspěli následně i doma – ve velké bitvě 2:1. Na závěr Škoda své území ubránila 4:2, když v posledních dvou minutách udeřili Kovář s Gulašem. A stejně začala i ročník 2019/20, zvítězila 4:1. Odveta v Ostravě dokonce byla ještě úspěšnější - 5:0, hattrick si zapsal vyhlášený nahrávač Jaroslav Kracík. Hattrick vítězný zase zaznamenalo celé mužstvo doma, kdy ve velké přestřelce skolilo Rideru 6:4. Poslední slovo si ovšem vzali Ostravané 3:1. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?


Pod pokličkou Vítkovic

Ridera vloni o tři body zachránila extraligu před přímým sestupem, ten nakonec zůstal na Kladno. Letos zatím odehrála jediné utkání, v pátek na ledě nováčka z Českých Budějovic sice ztratila dvougólový náskok z úvodní periody, nakonec ale slavila výhru v prodloužení, rozhodl plzeňský odchovanec Jan Schleiss.

Přes léto se mužstvo rovněž činilo, avšak postup ze základní skupiny Česká Generali Cupu uniklo jen o jednu výhru. Vítkovice 7:1 a 1:0 přehrály Přerov, ovšem 2:6 a 3:4 nestačily v derby na Třinec a vyrovnaná bilance se Zlínem 3:4 a 5:3 již nestačila.

Tým přes léto doznal velkých změn. Jan Výtisk zamířil do Litoměřic, Martin Bodák do Nitry, Blaž Gregorc do Klagenfurtu, David Kvasnička se vrátil do mateřské Plzně, Mislav Rosandić zamířil do Liberce, Daniel Krenželok s Tomášem Černým do Jihlavy, Ondřej Roman do finského Ilves, Roberts Bukarts do Čerepovce, Daniel Kurovský s Radkem Veselým do Třince, Tomáš Guman do Kladna, Erik Němec do Krakova a skončil i Frenks Razgals.

Naopak na pomoc přispěchali Roman Polák z Dallasu, Patrik Koch z Košic, Jakub Kubeš z Přerova, Michal Barinka z Kladna, Patrik Demel ze zámořské NCAA, Zbyněk Irgl z Olomouce, Lukáš Krenželok i Rostislav Marosz z Liberce, Vojtěch Polák z Energie a Josef Mikyska z Trenčína.



Výsledky posledních zápasů

Madeta Motor České Budějovice 2
HC Vítkovice Ridera 3pp
(0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Christov (TS), 43. Beránek – 13. Polášek (Dočekal), 18. L. Kovář (Werbik, Dočekal), 64. Schleiss.
HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Barinka, Koch, R. Černý – L. Krenželok (A), Marosz, Schleiss (A) – V. Polák, J. Mikyska, Lakatoš – Šišovský, Dej, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík.

HC Škoda Plzeň 4
Madeta Motor České Budějovice 2
(1:0, 0:2, 1:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Stříteský (Straka, Kodýtek), 47. Mertl (Kodýtek, Kracík), 59. Kantner, 60. Kodýtek (Straka) – 15. Holec (Venkrbec, Christov), 20. M. Novák (Slováček, Suchánek).
HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Budík, Jiříček, Lang, Stříteský, Vráblík, L. Kaňák – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Pour, Kracík, Kantner – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

Statistika nuda je, má však cenné údaje