Rozhovor Musil, Čihák

Konečně je to tady! Jsme natěšení, hlásí útočník Pavel Musil

Hokej je zpátky! HC Škoda Plzeň již zítra odehraje své první utkání po extraligovém restartu, a to na ledě litvínovské Vervy. Před duelem na severu Čech přinášíme fanouškům rozhovor s útočníkem Pavlem Musilem a trenérem Ladislavem Čihákem.

Indiáni vyjedou na led k extraligovému duelu poprvé od 9. října, kdy se jim povedlo zvítězit na ledě Brna. Od té doby ze známých důvodů mohli na zápasy zapomenout. Nyní už se však znovu mohou vrhnout do bojů v nejvyšší domácí soutěži. „Beru to tak, že je to konečně tady! Pauza byla opravdu dlouhá, z různých důvodů vynucená. Jsme natěšení,“ přiznává forvard Pavel Musil. Prakticky stejný pohled na obnovení Tipsport extraligy má i hlavní kouč Plzně Ladislav Čihák, který také věří, že soutěži se již nucené pauzy vyhnou: „Na tohle jsme čekali, všichni chtějí hrát! Říkal jsem, že nám stačí tři nebo čtyři dny na přípravu, abychom byli schopní jít do zápasu, za tím si stojím. Vím, že někomu trénink trošičku chyběl, ale musím říct, že jsme se udržovali velice dobře. Jsem strašně rád, že se teď soutěž zase rozeběhne. Doufám, že budou všichni zdraví a extraliga pojede tak, jak je nyní rozlosovaná.

Útočník Pavel Musil posílil indiány před začátkem tohoto ročníku. V přípravě a letním Generali Česká Cupu se mu dařilo skvěle, nicméně premiérovou extraligovou sezónu v dresu Plzně si jistě představoval klidněji. Jak vnímal poslední těžké týdny? „Asi jako celý rok 2020… Bohužel se pořád něco děje, není to příjemné, když se člověk po venkovním tréninku musí převlékat, pak sednout hned do auta a jet domů. Cestou pak trochu zatuhne. Ale samozřejmě bylo fajn, že jsme se dostali alespoň na led, některé týmy ani na něm nebyly. Za tu možnost jsme byli rádi,“ říká osmadvacetiletý Musil.

Šikovný útočník si velice pochvaluje návrat do LOGSPEED CZ Arény, kde mohou modrobílí opět v klidu trénovat. „Když vyšlo počasí, tak to v Dobříši bylo zajímavé zpestření. Jenže člověk už je docela zhýčkaný, takže to pohodlí domova na zimáku je teď určitě lepší,“ přiznává Pavel Musil. Trenér Čihák k tomuto tématu prozrazuje, na co se trenérský štáb Škody a jeho svěřenci během tréninků hlavně zaměřovali: „Dost práce jsme udělali už v Dobříši. Hodně jsme bruslili, trénovali rovnovážně stavy i makali na kondici. Zpátky v hale jsme se teď zaměřili hlavně na herní věci – přesilovky, různé detaily ve hře. Kluci k tomu přistoupili perfektně! Tréninky se stupňovaly, ve středu a ve čtvrtek byly extrémně dlouhé, všechno šlo do rychlosti a dynamiky. Byl jsem spokojený.“

V mediích se po extraligovém restartu objevovaly v článcích nadpisy, které hlásaly, že Litvínov, tedy první soupeř Plzně po znovuobnovení soutěže, bude chtít zastavit rozjeté Západočechy. A že podle pozic v tabulce by měli jít Plzeňané do duelu z pozice favorita. „Myslím si, že tabulka je momentálně extrémně zkreslená. Před pauzou jsme podávali skvělé výkony, musíme dělat všechno pro to, abychom na ně navázali. Když i nyní budeme hrát tak, jak jsme hráli, věřím, že v této sezóně budeme úspěšní,“ říká Pavel Musil.

A důležitá otázka na závěr pro trenéra Ladislava Čiháka - bude tým indiánů na utkání na ledě Vervy nachystaný? „Na zápas v Litvínově jsme stoprocentně připravení. Bereme to opravdu jako restart, pro nás to teď začíná opět všechno znovu. A znovu chceme začít dobře,“ burcuje hlavní kouč Škody.