Ohlasy 18. kolo

Dnes všichni do puntíku dodržovali, co jsme si předem řekli, těší Matěje Stříteského

Po jednozápasové absenci se do sestavy plzeňských indiánů vrátil obránce Matěj Stříteský. Svým třetím gólem v probíhající sezóně přispěl k vítězství Škody nad českobudějovickým Motorem 5:1.

Matěj Stříteský v rozhovoru po utkání prozradil, že do mače na ledě Jihočechů naskočil jen po kratičkém návratu do přípravy. Celou situaci mu ale ulehčil vynikající výkon jak jeho, tak celého týmu Plzně. „Pár dní jsem nebyl na ledě, necítil jsem se úplně fit. S týmem jsem absolvoval jen jeden trénink, pak jsem hned naskočil do zápasu. Utkání se naštěstí pro mě vyvíjelo tak, že jsme ho měli celou dobu pod kontrolou. O to to pro mě bylo jednodušší. Myslím si, že i ode mě to nebyl úplně nejhorší výkon, ale určitě je co zlepšovat,“ hlásí bek modrobílých.

Páteční duel, který Škodovka odehrála na domácím stadionu proti litvínovské Vervě, se hráčům ani trenérovi Plzně příliš nezamlouval. Indiáni se domnívali, že měli podat rozhodně lepší výkon. Na ledě Českých Budějovic si výtky hokejisté západočeského celku vzali k srdci, v Budvar aréně vládli. „Zápas s Litvínovem jsem viděl pouze přes počítač… Nebylo to ono, něco hře chybělo. V utkání byly fáze, během kterých nás Litvínov přehrával. Další den jsme si k tomu něco řekli, udělala se pořádná porada na Motor a všichni dnes do puntíku dodržovali, co jsme si předem řekli. To přineslo ovoce,“ prozrazuje Matěj Stříteský.

Modrobílí proti Motoru inkasovali jediný gól, a to navíc během dvojnásobného oslabení. Sami dokázali dvě přesilovky využít, zbytek početních výhod domácích pak Plzeňané ubránili. Kde se podle Matěje Stříteského utkání definitivně překlopilo na stranu Škody?„Myslím si, že to bylo díky gólu do šatny. Takhle inkasovat, to je vždycky nepříjemné, kdo to zná, tak ví, jak to dovede zamávat s psychikou týmu. Voda na náš mlýn byly také nevyužité přesilovky v první třetině, které Motor měl. To podle mě rozhodovalo.“

Sám plzeňský bek pak ve 47. minutě nezvykle na brankovišti soupeře zvyšoval na 4:0 pro hosty. „Guli vytáhl puk, já jsem sjížděl na zadní tyč, kde jsem si hledal prostor, kam by mi mohl nahrát. Po zablokování se puk odrazil se štěstím ke mně, byl jsem zády k bráně, z otočky jsem se nějak snažil hodit ho na ní. Znovu se to odrazilo ke mně a nadvakrát jsem kotouč procpal přes gólmana do sítě. Byla to vyloženě velká dávka štěstí,“ říká skromně Matěj Stříteský.

Deset zápasů mají za sebou indiáni v letošní sezóně. Pokaždé bodovali, osm posledních duelů navíc vyhráli. „Poslouchá se to rozhodně nádherně! Myslím si, že v této rozstřískané sezóně, která zatím běží, je to pro nás určitě super. Dnes nám začala série venkovních zápasů, během které se utkáme s těžkými soupeři. Takže budeme prostě muset sbírat body, je jedno, jestli to bude doma, nebo venku. Zápasy jsou totiž na sebe nasekané, tabulka pořád není kompletní, takže aby nás poté někdy nemrzelo, kdyby nám nějaký blbý zápas utekl,“ říká na závěr Stříteský.