Ohlasy 21. kolo

Druhá třetina od nás nebyla dobrá, do dalších zápasů musíme zlepšit koncovku, říká Pavel Musil

Poprvé v letošní sezóně nezískala Škoda na domácím ledě ani bod, nad síly Plzeňanů byla brněnská Kometa, která domácí celek přetlačila 2:1. Nepovedený duel zhodnotil Pavel Musil, který v sobě zároveň neskrýval zklamání.

Plzeň nezačala utkání nejhůře, dokonce se v první třetině dostala krátce do vedení zásluhou Jaroslava Kracíka, leč ihned po gólu si vzala střídačka Komety trenérskou výzvu a hlavní rozhodčí jejich přání vyslyšel, svůj verdikt opravil a pokračovalo se za vyrovnaného stavu. Naopak na druhé straně se hosté dokázali po rychlé akci prosadit a po dvaceti minutách vedli nejtěsnějším rozdílem. "Dle videa byla branka neregulérní, tak se nedalo nic dělat. Spíše nás to mělo ale zdravě naštvat a vstřelit jinou a to se nepovedlo. Měli jsme k dispozici dokonce čtyřminutovou početní výhodu, leč bez gólového efektu, což je škoda," mrzí Pavla Musila. 

V prostředním dějství branka nepadla, ale rozhodně k ní měli více příležitostí hosté. Moravané periodu ovládli a jen díky fantastickému výkonu Dominika Frodla indiáni neprohrávali o více branek. "Dnešní zápas nás nezastihl v nějaké dobré formě. Ve druhé periodě nás Brno k ničemu nepustilo, těch dvacet minuto od nás bylo šílených. Všem hráčům se špatně hraje, když po většinu třetiny ani nevystřelíme na bránu nebo nejsme na puku," hodnotí Musil.

Jiří Hanzlík na pozápasové tiskové konferenci sdělil, že na jeden gól v utkání se vyhrávat nedá a jeho potvrzuje i samotný hráč. V čem dle něho je největší problém, že se Západočeši momentálně trápí s koncovkou? "Od začátku sezóny máme dle mého největší problém s komunikací na ledě. Když na sebe začneme více řvát, tak bychom si mohli navzájem pomoci. Stačilo by popřípadě ve třech situacích více mluvit a buď bychom gólu zabránili nebo sami bychom nějaký dali. Určitě na tom musíme do budoucna zapracovat. I přesto, že jsme doma dostali dvě branky, tak jsme nedokázali získat nějaké body, produktivita je v posledních zápasech špatná. Doma bychom měli dávat tři a více gólů a vyhrávat. Pracujeme na střelbě, není od nás ideální, věříme, že se to brzy zlepší a rozstřílíme se," doufá v lepší zítřky hráč s číslem 89 na zádech.

Po pěti zápasech na hřištích soupeřů se Škodovka vrátila na domácí led a novinkou pro hráče bylo povzbuzování z reproduktorů, nicméně samotný hráč to na ledě víceméně nevnímal. "Abych řekl pravdu, tak když jsem zrovna na ledě, tak to nevnímám, ale na střídačce jsem si všiml, že z reproduktorů šel i pískot. Rozhodně nám na stadionu chybí fanoušci osobně, tady je atmosféra vždycky skvělá, já to zatím pořádně můžu hodnotit jen jako hráč hostujícího celku, protože na startu soutěže jich tu bylo pár. Je pravda, když se nám v zápase nedařilo, tak by nás diváci dokázali více vyburcovat, ale pro všechny týmy je to stejné," říká čáslavský rodák.

Nicméně na dnešní nezdar musí Plzeň rychle zapomenout, zítra je nový den - další zápas. Od čtvrt na čtyři začíná duel s Vítkovicemi. Důležité tak bude pořádně zregenerovat síly. "Mně osobně zápasy od tří hodin vyhovují více než například hrát od sedmi jako na Spartě. Dřívější časy kvituji. Zítra jdeme od první minuty za třemi body," hlásí závěrem Pavel Musil.