Rozhovor před PLZ - ZLN

Proti Zlínu to bude urputný hokej, rozhodne naše produktivita, hlásí Jan Eberle

Hokejisté HC Škoda Plzeň se po jednom týdnu opět představí v domácí LOGSPEED CZ Aréně, ve které v pátek od 16:30 přivítají mužstvu PSG Berani Zlín. Chybět u toho nebudou ani útočník Jan Eberle a hlavní trenér indiánů Ladialav Čihák.

V úterý Západočeši předvedli skvělý výkon, z ledu ambiciózního Liberce si přivezli přesvědčivou výhru 6:3 a cenné tři body. Výkon celého týmu Škodovku hodně posílil, ale brzy po utkání už indiáni hleděli zase dopředu. „Spokojenost skončila v ten den o půlnoci. Ve středu jsme si trochu odpočinuli, ve čtvrtek pořádně potrénovali a připravili se na další zápas. Musím ale říct, že zápas v Liberci se nám prostě povedl. Náš výkon vlil optimismus do žil jak mně, tak klukům. Extraliga jde ale dál, my už se nyní koukáme na dalšího soupeře,“ prozrazuje Ladislav Čihák. 

Čtvrtý zápas po návratu po nepříjemném zranění, které utrpěl v domácím duelu proti Litvínovu, odehrál v Liberci útočník Jan Eberle. „Už se cítím líp, myslím si, že se vracím tam, kde jsem byl před zraněním. Aspoň fyzicky. Pauza je vždycky nepříjemná, člověk jen sedí a kouká na kluky, jak hrají. Ale cítím se už dobře, doufám, že zdraví bude dál držet,“ hlásí forvard s číslem 17 na zádech.

Naskočení do zápasového tempa bylo pro Eberleho o to snazší, že se celému týmu daří. „Máme velké sebevědomí, takže je to rozhodně jednodušší. Prohráli jsme sice dva zápasy v řadě, ale když se jinak na sezónu podíváme, tak zatím plníme nějaký cíl, který jsme si předsevzali. Pohybujeme se na horních místech v tabulce, budu si přát, aby to tak vydrželo až do konce sezóny. Snažíme se tomu jít naproti, máme vyrovnaný kádr. Lídři plní roli lídrů, ostatní lajny se jim snaží vyrovnat. Jak se ukázalo v minulých zápasech, každá formace může dát gól,“ ví Jan Eberle. Modrobílí v zápasech předvádějí kvalitní výkony, když se nezadaří, tak v dalším utkání už indiáni většinou opět válí.

Díky opětovnému naskočení do hry v podání Jana Eberleho se opět zkompletovala skvělá formace Rafanů, ve které vedle jednatřicetiletého útočníka září také Petr Kodýtek i Petr Straka. V médiích se o této útočné trojici hovoří čím dál více, perfektní výkony, které všichni tři v duelech předvádějí, se dostávají stále i do povědomí fanoušků ze všech extraligových koutů. Pozor si samozřejmě dávají i zástupci z týmů soupeřů. „Je určitě příjemné, když se o nás ví. Ale hokej už nějaký ten pátek hraju, takže si myslím, že protihráči i spoluhráči, se kterými se potkávám, už vědí, co ode mě očekávat. Každý ví, o jaký hokej se naše lajna snaží, chceme hrát moderně, hodně bruslit a mít velký tlak do brány. Zaplaťpánbůh se nám produktivně daří," říká Eberle.

Jaký zápas očekávají zástupci Plzně od souboje proti Beranům? „Se Zlínem to bude určitě urputný hokej. Rozhodovat bude naše produktivita, budeme se snažit podat co nejlepší výkon,“ slibuje Jan Eberle. Kouč Ladislav Čihák na závěr dodává: „Je to pořád stejné. Podívali jsme na Zlín, jakým hraje stylem, upravíme si podle toho trénink, nacvičíme přesilovku. Postupy příprav na soupeře jsou víceméně pořád stejné. Akorát na trénincích vždy reagujeme na konkrétní tým, který nás čeká. Spíš se však chceme soustředit na nás, hru s pukem, to je alfa a omega.“

Indiáni, i nadále můžete posílat vzkazy do naší kabiny! ✊ Zasílejte jak texty, tak fotky, my je zpracujeme a při dalším...

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne Čtvrtek 3. prosince 2020