V Plzni jsem prožil nejkrásnější roky, svěřil se Radim Rulík

P L Z E Ň - I přes dobře sehrané přesilovky prohrála Plzeň podruhé v sezoně na domácím ledě, tentokrát podlehla Karlovým Varům 2:3. Utkání rozhodly hrubé chyby plzeňských obránců a výborná defenzíva hostů. Se zápasem musel být určitě spokojený trenér Karlových Varů Radim Rulík: „Odehráli jsme myslím dobré utkání. Bylo důležité, že jsme za stavu 1:0 pro Plzeň udrželi taktiku a dokázali se vrátit do zápasu. Přesilové hry se nám vůbec nedařily na rozdíl od soupeře, ale přesto jsme dokázali zvítězit. Ve třetí třetině jsme se dostali do vedení, hráli jsme dobře v obraně a výsledek jsme ubránili. Chtěl bych poděkovat všem hráčům,“ pochválil své mužstvo trenér hostů.

Asistent trenéra domácích Miroslav Přerost samozřejmě s výsledkem nemohl být spokojený. „My jsme věděli, že přijede silný tým, protože Vary hrají v této sezoně dobře na hřištích soupeře. Utkání bylo vyrovnané, byla to spíš taktická bitva o to, kdo udělá víc chyb. Dostali jsme se sice do vedení 1:0, ale po velkých individuálních chybách jsme dostali dva rychlé góly. Přesto se nám podařilo vyrovnat, ale ve třetí třetině rozhodla další hrubá chyba obrany a mužstvu už nezbývaly síly na obrat.“ Plzeň sice zkoušela v závěru zápasu power-play, ale střela Josefa Straky trefila jenom tyč, a tak hosté ubránili těsné vítězství. „Přesto musím hráče pochválit za bojovnost a doufám, že se do příštího týdne uzdraví někdo za šestice zraněných hráčů a budeme schopni předvést lepší hokej,“ přeje si asistent trenéra domácích. Jenže počet zraněných hráčů Plzně se v dnešním zápase rozrostl o další dva obránce. V průběhu zápasu odstoupil Mario Cartelli a problémy měl i Michal Dobroň. „Cartelli má zraněné rameno a momentálně je v nemocnici na vyšetření, Dobroň má zřejmě naražená žebra,“ přiblížil zdravotní stav hráčů Miroslav Přerost.

Se svými pocity z návratu na plzeňský led se svěřil Radim Rulík: „Velmi jsem se na ten zápas těšil, protože v Plzni jsem prožil nejkrásnější extraligové roky. Vracel jsem se sem s těmi nejlepšími pocity, což umocnilo ještě to, že jsem rok v Čechách nebyl. Byl jsem velmi mile překvapen, jak mě přivítali plzeňští diváci, zvláště „kotel“. Navíc je tu krásný stadion a náladu mi ještě vylepšilo vítězství našeho týmu,“ hýřil spokojeností trenér, který v sezoně 1999/2000 získal s Plzní bronzovou medaili.

Tvář Josefa Straky zdobí jizva, ke které přišel v první třetině zápasu po zásahu pukem do obličeje. „Zápas se nehodnotí lehce, prohráli jsme a ztratili na domácím ledě tři body. Máme hodně zraněných hráčů, lepíme různě sestavu, ale snažíme se hrát co nejlíp. Když potom lidi na některé hráče hanlivě pokřikují, tak tím nám vůbec nepomůžou.“ Josef Straka se zastal spoluhráčů na které diváci pískali. „Hokej je hra chyb a kdo jich udělá víc, ten prohraje. My ty chyby schválně neděláme a pokud nám budou lidi fandit, tak nám určitě pomůžou víc,“ přál by si lepší atmosféru na stadionu vedoucí prvního plzeňského útoku.

To, že jsou Karlovy Vary silným soupeřem, přiznal i Radek Matějovský. „Byl to samozřejmě smolný zápas, prohráli jsme. Ale Vary tady předvedly výborný zápas a není vůbec náhoda, že vyhrávají venku. Na hokej, který předvádějí, se těžko hledá protizbraň, nepouštějí nás do šancí a hrají dobře kolem branky. Mají to skvěle nacvičené, trenéři Hořava s Rulíkem jim to vštípili a proti tomuto systému se dá těžko prosadit,“ pochválil taktiku soupeře plzeňský útočník. „V každém zápase máme deset minut, kdy dostaneme dva, tři góly a tím prohráváme zápasy. To se nám nesmí stávat,“ vidí Radek Matějovský důvod prohry.