Rozhovor před PLZ - SPA

​Sparta má šikovné hráče a čtyři vyrovnané lajny, varuje Jakub Pour

Plzeň - Indiáni mají za sebou první ze tří utkání během pěti dní. Po pátečním duelu s Olomoucí nastoupí již v neděli proti Spartě, v úterý vše završí ve Zlíně.

Zatímco Hanáci byli sokem z opačného pólu tabulky, Pražané jsou s indiány v popředí. „Sparta je odlišným soupeřem, než byla Olomouc. Má šikovné hráče, čtyři vyrovnané lajny, příprava je odlišná, je potřeba zohlednit úplně všechny stránky. Musíme jim vnutit naši hru, abychom je dokázali porazit,“ varuje Jakub Pour.

Sám mladý forvard přitom myslí i na jinou stránku - tu osobní. Bodově se mu totiž nedaří zcela podle představ, v devatenácti utkáních zapsal jedinou trefu do černého a dvě finální přihrávky. „Snažím se na to nějak už nemyslet. Prostě si říkám, že zápas musím odmakat a věřím v to, že body přijdou. Do šancí se dostávám, ale neproměňuju je. Stále ale pracuji a pracuji, chci týmu pomoci i po této stránce. Nejdůležitější je makat pro mužstvo, abychom vyhrávali,“ popisuje situaci jednadvacetiletý útočník, který ale kroutí již svou čtvrtou extraligovou sezónu mezi muži.

Pro úspěch však dělá mnohé, po tréninku například zůstává na ledě jako poslední. Je i toto právě tou cestou k úspěchu? „Určitě. Ničím jiným se to zlomit nedá. Tím, že budu doma sedět na zadku, to mě nikam neposune. Ale snažím se střelu trénovat klidně tisíckrát a věřím, že mi to pomůže,“ popisuje. A také dodává, že na to, že tým táhnou jiní, tím pádem to méně svazuje ruce, rozhodně spoléhat nehodlá: „Takto bych to neřekl. Přecijenom sezóna se již rozběhla a z mé strany to není ideální. Já věřím, že každým zápasem to již přijde. Nyní máme duelů hodně za sebou, tak i to by mohlo pomoci.“

Plzeň se Spartou v extralize bodovala již šestnáctkrát v řadě, o tom, že je někdo favorit, ale hlavní trenér indiánů Ladislav Čihák nechtěl ani slyšet. „Já tohle moc nemám rád. Já respektuj všechny soupeře a je úplně jedno, jestli zrovna ten nebo ten je úplně nahoře nebo dole, protože za měsíc to může být opačně. Každé mužstvo má sílu jinde, my se na každého snažíme připravit a hlavně se soustředíme na nás,“ vypráví. Přesto si soupeře pro domácí dvojduel dovoluje trochu porovnat: „Olomouc hraje kompaktnější hokej založen na bojovnosti a jednoduchosti, snaží se dostávat puky na zadní mantinel. Sparta naopak chce s kotoučem hrát, mají na to zkušené individuality. Bude to tedy rozdílné.“