Ohlasy 29. kolo

Z nepovedené šňůry byl dnešní duel od nás ten nejlepší, hodnotí David Stach

Plzeň - Indiány čekal po krátké vánoční pauze přímý souboj o průběžnou třetí pozici v tabulce, na svém ledě přivítali Bruslaře.

Ti měli za sebou skvělou šňůru, z posledních dvanácti utkání pouze jednou nebodovali. Indiáni naopak chtěli ukončit sérii čtyř nezdarů. „Zápas byl remízový, na obě strany dost vyrovnaný. Myslím si, že z těch pěti utkání, které jsme prohráli, bylo toto od nás nejlepší. Musíme teď makat dál a šňůru prolomit,“ hodnotí David Stach.  

Sám přiznává, že série proher je již příliš dlouhá, vždyť stejnou měla Plzeň naposledy na konci základní části mistrovské sezóny 2012/2013.  „V hlavě to určitě máme, když se pětkrát v řadě prohraje. Ale musíme se sami snažit na to zapomenout, jít zápas od zápasu a vždycky ten další se pokusit vyhrát,“ popisuje. Přitom herně se Škoda zvedla a blýskl se i právě osmadvacetiletý útočník, když nejprve otevřel střeleckou listinu svým jubilejním padesátým gólem v dresu Plzně, následně byl i jediným úspěšným exekutorem nájezdu na domácí straně: „Určitě to byl jeden z těch lepších duelů. Postupně se to zlepšuje a já musím makat tak, aby závěr sezóny byl daleko lepší než průběh.“

Západočeši dnes vlétli do utkání s řadou změn v sestavě, zejména v útocích nezůstal kámen na kameni. Bylo i to důvodem zlepšeného výkonu?  „Doufejme, že ano. Když se prohrává, je snaha s tím něco udělat. Podle mě hra dnes z naší strany nebyla špatná, tak věřme, že na to navážeme v Litvínově,“ vzhlíží k dalšímu utkání. 

Trenér Jiří Hanzlík v hodnocení uvedl, že sice přišla pátá porážka v řadě, ale je to v době, kdy je odehrána polovina sezóny, Plzeň má v zádech úspěšné bodové série a není tak důvod k velkým panikám. Navíc chybějí centři první a druhé formace, což by ovlivnilo každé mužstvo.  Tady v Plzni je snaha vyhrávat pokaždé, vždycky se hrálo nahoře. Je pravda, že nějaké body jsme si na začátku uhráli, takže jakýsi polštář máme, ale samozřejmě už to chceme prolomit a vyhrát, vypráví plzeňská dvacítka.

A protože se jednalo o vánoční duel, nešlo rozhovor ukončit jinak, než dotazem právě na proběhlé dny. „Měli jsme dva dny volno, tak jeden jsme si udělali s malou sami a druhý už jsme hodně objížděli rodiny, tak jsem byl takový taxikář. Já si to na Vánoce užívám hrozně moc. Obvzlášť, když mám malou holčičku, která stále věří na Ježíška. Takže to byla paráda,“ uzavírá.