Ohlasy 31. kolo

Nevzdali jsme se a bod je nakonec po průběhu utkání dobrý, hodnotí Petr Kodýtek

Plzeň - Indiáni završili roku 2020 na ledě Českých Budějovic, Petr Kodýtek pak zároveň dovršil za svou Škodu dvoustý extraligový zápas.

Jak ale sám přiznává, ani o takové metě nevěděl: „Upřímně to moc nesleduji. Dozvěděl jsem se to vlastně až před utkáním. Možná jsem trochu tušil, že to někdy přijde, ale čekal jsem to déle. Každopádně to číslo už je hezké.“ 

Přiznává také, že osobně zažívá příjemné období, navíc mu pomohla účast na nedávném turnaji reprezentace. „Určitě ano. Já jsem se tam hodně těšil a při návratu zase už na Plzeň. Na sebevědomí je to fajn a snad budu pokračovat v pravidelných výkonech,“ popisuje. Právě ty mu navíc v posledních zápasech přinesly nominaci do první útočné letky indiánů. „Možná je to trošku odměna, ale je to také tím, že máme zraněné první dva centry. Vychází to nyní na mě a já jsem za tu šanci rád. Hrát s Milanem Gulašem a s Petrem Strakou nebo nyní Filipem Suchým je skvělé. Užívám si to a snažím se hrát tak, aby se mnou byli spoluhráči spokojení. Ale není to tak, že vezmu puk a hned hledám třeba Milana. To, že je se mnou v lajně, je pro mě ale velké plus,“ vypráví.

Své jubileum dnes oslavil gólem, v hodnocení utkání se zase snažil mladý forvard hledat pozitiva: „Neměli jsme vůbec dobrý začátek zápasu, potom nám to tam navíc ve druhé třetině napadalo. Ale nevzdali jsme to a snažili jsme se s tím v poslední části ještě něco udělat. Srovnali jsme, ale bohužel jsme nakonec prohráli. Po stavu 1:3 si ale myslím, že je bod dobrý.

Škoda neprožívá nejlepší období v sezóně, může i to ovlivnit hráče?  „Možná to tak trochu je, ale na to se nesmíme vymlouvat. My jsme věděli, že České Budějovice jsou nepříjemný soupeř a jakmile nebudeme hrát s pukem, tak zápas povede pro nás ke špatnému konci. Zlepšili jsme to v poslední části, hráli jednodušeji, snažili jsme se být první u puku a dosáhli jsme nakonec na vyrovnání,“ uzavírá.