Ohlasy 34. kolo

Vyloučení, pak gól. Chtěl jsem to týmu vrátit, popisuje Petr Straka

Plzeň - Indiáni našli ztracenou pohodu, po sérii nezdarů již dnes v Brně zapsali sedmý duel v řadě, ve kterém bodovali.

Utkání modrobílých celků dospělo do prodloužení, vyrovnaný souboj zapsal v základní hrací době jen čtyři branky. Přitom hned tři v úvodní periodě, dvě navíc v rozmezí minuty. Vše odstartovalo vyloučení Petra Straky, které potrestal Zaťovič tečí rány Zámorského. Jenže uběhlo jen třiačtyřicet vteřin a forvard indiánů skóre sám srovnal. „Člověk to v hlavě samozřejmě trošičku má. Mě ten faul mrzel, protože byl spíše takový nešťastný. Malinko se mi tam zaklínila hokejka a poté, jak jsem ji chtěl vyndat, k tomu došlo a rozhodčí to potrestali. Byla to chyba vůči týmu, chtěl jsem v nejlepším možném případě pochopitelně ihned sám dát gól. Nebo alespoň udělat dobré střídání a nastartovat mužstvo. Jsem za to rád, že se to povedlo,popisuje. Lví podíl na vyrovnání měl ovšem také Jan Eberle, který náramnou zadovkou zpoza brány svého spoluhráče našel u levé tyče. „Nezbývá než smeknout cokoliv, co mají lidé na hlavě,“ hodnotí.

Naopak tím, kdo se prosadil jako poslední, byl Petr Kodýtek. Mladý forvard rozhodl v prodloužení po spolupráci se svým kapitánem Milanem Gulašem. „Nejprve zblokoval střelu, poté udělal kličku a tím jsme jeli do situace dva na dva. Já obdržel přihrávku za obránce a byl jsem v podstatě sám před bránou. Snažil jsem se nic nevymýšlet a jednoduše vystřelit,“ vypráví. Právě průjezd do útočné třetiny se zdál být těsný, rozhodčí ale rozpažili. „Jestli to byl ofsajd upřímně nevím, ale myslím si, že ne. Snažil jsem se to pohlídat, tak doufám, že to bylo v pořádku, říká. Jistý si je ale tím, že výhra je z jihu Moravy velmi cenná: „Určitě. Tady odtud jsou body vždycky zlaté. Takže pro nás dnes úžasné,“ uzavírá. 

Spokojený byl také hlavní trenér Škody Ladislav Čihák, vždyť jeho svěřenci zvládli urvat bonusový bod po čtyřech nezdarech. Myslím si, že to byl výborný duel z obou stran. Kometa se nyní zlepšila, vyhrávala zápasy. Z naší strany se jednalo o lepší zápas než třeba ty poslední,“ hodnotí. Plzni se navíc povedlo urvat v základní části soutěže na ledě Brna oba duely, což historie pamatuje naposledy přesně před deseti lety. Ale pozor, i Kometa na ledě indiánů uspěla, může za to i fakt, že oběma týmům v hledišti chybějí vyhlášení fanoušci? Atmosféra je na Kometě i u nás divoká a určitě by byly zápasy těžší, kdyby diváci mohli být na stadionech. Hodně nám to chybí,“ říká upřímně. 

VÍTĚZSTVÍ! 👏 Z Brna si nakonec odvážíme dva body, v prodloužení totiž do útoku vyrazil Milan Gulaš, který na sebe natáhl...

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne Neděle 10. ledna 2021