Rozhovor před VIT - PLZ

Mají rychlé a nebezpečné útočníky, varuje před utkáním ve Vítkovicích Vojtěch Budík

Plzeň - Pár dní odpočinku a je před indiány další souboj. Tentokráte se vydají na dalekou cestu až do Vítkovic, se kterými letos slavili pokaždé vítězství.

Na tu se vydá také novopečený tatínek, obránce indiánů Vojtěch Budík, který pochopitelně zažívá krásné období. „Je to strašná radost, jsem šťastný. Musím pochválit svou přítelkyni, která to statečně zvládla. Za to jí patří velké díky,“ vysekává poklonu na dálku. Prvorozený syn přišel na svět v noci před úterním utkáním s Mountfieldem, přesto se mladý obránce rozhodl do zápasu naskočit a nenechat své parťáky ve štychu. „Ano, je to tak, šlo to spíše z mé strany. Ovšem poté jsme se s trenéry shodli, že to bylo špatné rozhodnutí. Neodehrál jsem dobrý duel, také jsem před ním prakticky nespal. Byl jsem bez energie, síly… Chtěl jsem hrát, ale když se za tím otočím, tak jsem neměl,“ říká upřímně. 

Dohrávka dvanáctého kola nevyšla celému mužstvu, nakonec hosté po výsledku 4:1 uťali sedmizápasovou bodovou šňůru Škody. „To utkání od nás nebylo dobré. Hradec byl ve všem lepší – v důrazu, pohybu, střelbě. Máme tedy co napravovat,“ hodnotí. První možnost bude hned v pátek, kdy Západočeši míří na led Ridery. Jaký to bude podle třetího nejproduktivnějšího obránce modrobílých duel? „Náročný. Určitě se na nás dobře připraví. Mají nebezpečné rychlé útočníky s dobrou střelou, takže si musíme dát pozor na každého hráče i útok,“ varuje. 

Podobně vidí souboj na ledě dvanáctého celku průběžné tabulky i hlavní trenér Ladislav Čihák: „Víme, že Vítkovice jsou v tabulce dole, ale pro nás se nic nezmění. My potřebujeme zkvalitnit naši hru, chci se soustředit jen na nás, na náš výkon. Ten, když bude opravdu dobrý, tak můžeme uvažovat o tom, že tam můžeme na body dosáhnout. Apeluji tím i na individuální zlepšení výkonu některých hráčů.“ 

I on samozřejmě nebyl s minulým vystoupením svého týmu spokojený. „Nám se vůbec, ale opravdu vůbec, nepovedl zápas s Mountfieldem. Nebylo to z naší strany dobré ani s pukem a ani bez puku,“ hodnotí a dodává: Hradec byl jasně lepší, zasloužil si vyhrát. Pomohl si přesilovkami, my ne. Dělali jsme individuální a hloupé chyby.“ 


FOTO: Marek Švamberg