FORMÁT SOUTĚŽE JUNIORŮ

Junioři znají formát nejvyšší soutěže pro následující roky!

Plzeň - Mládežnické soutěže u nás jsou terčem neustálých spekulací, často se mluví o zúžení. Nyní se zdá, že minimálně pro následující dva roky je jasno.

Prezident Českého svazu ledního hokeje zaslal klubům sedmnáctého ledna letošního roku sdělení, ve kterém se jasně podoba i juniorské nejvyšší ligy popisuje.

Aktuálně hraje tuzemskou nejvyšší juniorskou soutěž rovných dvacet klubů. Indiáni stihli v aktuálním ročníku pouhých osm zápasů, naposledy k zápasu vyrazili čtvrtého října. Od té doby soutěž stojí... 

Účastníci soutěže pro sezónu 2020/2021
Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, EC Red Bull Salzburg, HC Dukla Jihlava, HC Dynamo Pardubice, HC Energie Karlovy Vary, HC Kometa Brno, HC Litvínov, HC Motor České Budějovice, HC Olomouc, HC Slavia Praha, HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, HC Oceláři Třinec, HC Vítkovice Ridera, Mountfield HK, Piráti Chomutov, PSG Berani Zlín, Rytíři Kladno, HC AZ Havířov 2010.

Dle slov Tomáš Krále se předpokládá, že v příští sezóně soutěž odehraje mužstev devatenáct, již bez rakouského Red Bull Salzburg. Ale! V ročníku 2022/2023 bude nový počet účastníků již pouze čtrnáct. Pět nejhorších týmů tak přímo sestoupí, navíc jeden další bude hrát baráž. Až šest klubů tak může juniorskou nejvyšší ligu v České republice opustit.

Ještě dodejme, že zúžení by se ve stejném roce mělo týkat i dalších soutěží. Z aktuálních třiceti týmů by tuzemskou nejvyšší dorosteneckou soutěž mělo hrát čtyřiadvacet, čtrnáct pak Tipsport extraligu a Chance ligu.