Rozhovor před PLZ - MHK

S Hradcem se musíme ještě víc tlačit do brány, aby nám tam něco spadlo, velí Jakub Pour

Indiáni se po deseti dnech na domácím ledě opět utkají s královéhradeckým Mountfieldem, odveta proti Východočechům startuje v LOGSPEED CZ Aréně v pátek v 17 hodin. Škodovka bude chtít svému soupeři vrátit nedávnou porážku 1:4, u duelu nebudou chybět útočník Jakub Pour a hlavní trenér Plzně Ladislav Čihák.

V úterý si modrobílí připsali na své konto čtvrtou prohru v řadě, když nedokázali uspět na ledě zlínských Beranů. Západočeši si v moravském městě vypracovali celou řadu šancí, domácí Zlín však zcela uzavřel vlastní bránu, takže se Plzeňané domů vrátili bez bodu. „Neměli jsme moc povedený vstup do utkání. Prohrávali jsme 0:2, v kabině jsme si pak vše docela vyříkali, od druhé třetiny jsme se, myslím, zlepšili. Měli jsme kvalitnější pohyb, tlačili se co nejvíce do brány, ale bohužel jsme tam nic neprocpali. Šancí jsme si vypracovali opravdu hodně, možná musíme být víc v klidu během zakončení,“ říká útočník Jakub Pour.

Nepříznivou šňůru čtyř proher v řadě odstartoval minulý týden právě neúspěch proti Mountfieldu. Po něm indiáni nezvítězili proti Vítkovicím, Liberci a zmiňovanému Zlínu. Hlavní kouč Ladislav Čihák však potvrzuje, že celý plzeňský tým poctivě maká, aby se karta obrátila ve prospěch Škody: „Jedině prací při trénincích můžeme vše napravit – pravda leží vždycky na ledě. Jedině poctivá práce může tým v delším časovém rozsahu odměnit. Že budeme jen sedět, povídat si o tom a ukazovat chyby na videu, to samozřejmě můžeme, já to mám ale založené na tréninku. To je v naší profesi jediná věc, díky které můžeme vše obrátit na naši stranu.“

Podobně to vidí i Čihákův svěřenec Pour: „Například já to tak mám – musím na sobě pořád pracovat. Rád zůstávám po tréninku o chvíli déle, abych si ještě mohl zastřílet. I ostatní kluci to mají rádi, na ledě jsme pak v hojném počtu, neustále na sobě musíme makat. Bez toho to nejde.“ Jednadvacetiletý forvard si v letošním ročníku připsal 5 přesných zásahů, hned 3 z nich byly vítězné. V minulém týdnu na ledě Vítkovic Jakub Pour zaznamenal nejpovedenější zápas v probíhající sezóně, když se prosadil dvakrát. Do několika slibných šancí se probojoval i v následných mačích proti Liberci a Zlínu, ve kterých gól nakonec nevstřelil, další však bude chtít rozhodně přidat proti Mountfieldu.

Modrobílým v posledních kolech chybějí důležité trefy z početních výhod. V přesilovce se Škodovka dokázala prosadit v posledních pěti duelech při mnoha pokusech dvakrát. „Podíváme se na to. Měli jsme v nich dobré momenty, některé jsme ale hůř vyřešili. Že nám puky třeba odskakují na modré čáře, to pramení z lehkosti, která nám momentálně trošku chybí. Kluci jsou ale profíci, věřím, že přesilové hry dobře potrénujeme a řekneme si, co a jak. Musíme si přesilovkami pomoct,“ ví kouč Čihák.

Východočeši v nejbližších odehraných extraligových kolech střídali vítězství a porážky, výhry nad prohrami však v přehledu aktuálně spíše převažují. Jeden z úspěchů ukořistil Mountfield na svou stranu právě v uplynulém týdnu na ledě Plzně. „Minule se nám zápas proti Hradci nepovedl, nyní se na ně musíme nachystat úplně jinak. Nakoukat si je na videu, před utkáním ještě pořádně potrénovat, během něj jim pak vnutit náš styl hry. S Mountfieldem se musíme ještě víc tlačit do brány, aby nám tam něco spadlo,“ hlásí Jakub Pour. Svůj pohled na odvetu proti Královéhradeckým přidává rovněž trenér Čihák: „Hradec byl minulý týden jasně lepší. Předčil nás v soubojích, rychlosti, byli důraznější, proto vyhrávali více osobních soubojů. Jestli chceme tentokrát uspět, všechny zmíněné věci ve hře musíme zlepšit.“