Ohlasy 39. kolo

Je to strašně cenné vítězství, hodnotí duel s Olomoucí Jakub Pour

Plzeň - Indiáni navázali na domácí výhru s Mountfieldem a na dalekou cestu z Olomouce si přibalili další tři extraligové body.

Plzeň v utkání vždy byla o krok napřed, jednou dokonce o dva, přesto se zdálo, že i potřetí v sezóně se v duelu Západočechů s Hanáky budou body dělit. A to poté, co na 3:3 vyrovnal Kolouch. Jenže modrobílí se nevzdali a ještě stihli do třetí sirény znovu udeřit. „Obdržený gól hodně zamrzel. Ale hned jsme se namotivovali a řekli jsme si, že si ty tři body domů nakonec odvezeme. Že tam každý necháme vše a jsme rádi, že to Guli nakonec rozhodl,“ popisuje jakub Pour.

Právě forvard indiánů ale mohl být tím, kdo zapíše rozhodující trefu. Těsně za polovinou střetnutí totiž navyšoval náskok svých barev na 3:1, když se opřel z první na pravém kruhu v přesilové hře do pobídky Jaroslava Kracíka z levé strany. Jarda si na sebe krásně natáhl hráče a předložil mi to ideálně na střelu z první. Já se jen snažil trefit branku a naštěstí to tam propadlo,“ culí se mladý forvard.

Jak již bylo řečeno, úvodní dva vzájemné duely v sezóně musela rozhodnout až prodloužení a ani dnes se rozhodně nejednalo o něco snadného. „Byl to strašně urputný zápas. S Olomoucí je to vždycky hodně náročné. Mají silné hráče, duely jsou o osobních soubojích. Je to strašně cenné vítězství, že jsme to dokázali nakonec rozhodnout,“ uzavírá.


Fota: Alena Zapletalová