Rozhovor před MBL - PLZ

První čtyřka je vyrovnaná, každý do ní chce. I my, říká trenér Ladislav Čihák

Plzeň - Indiáni mají před sebou další hrací týden. Hned na úvod je čeká velká bitva, utkají se na půdě Bruslařů, tedy sousedů v průběžné tabulce.

A do utkání mohou vstoupit Západočeši s dobrým pocitem, naposledy skolili s čistým kontem v zádech sílící Dynamo. „Já si myslím, že jsme k tomu přistoupili dobře od první minuty. Samozřejmě pomohl rychlý gól, kdy Jan Eberle to krásně trefil. Jsme rádi za výhru, z kluků šla energie. I dnes jsem na tréninku hráčům říkal, že se teď už musí jet na krev a nemůže to být jednou tak a jednou jinak jako na houpačce,“ popsuje hlavní trenér Ladislav Čihák.

Jeho tým má za sebou v letošní základní části Tipsport extraligy porci devětatřiceti utkání, tedy rovné tři čtvrtiny. Přímo do čtvrtfinále postupuje letos pouze čtyřlístek týmů, Plzeň se jí neustále drží zuby nehty. Panuje tedy s odvedenou prací spokojenost? „Zatím ano, ovšem ono se to každý den mění. Je vidět, jak je to hrozně vyrovnané, každý chce do čtyřky, my také. Jsem rád, že jsme přečkali těžké období, kdy se s tím kluci porvali. A díky tomu, že jsme to ustáli, tak na to nyní musíme navázat. Přišli noví kluci, vrátí se uzdravení hráči a ti to tomu mančaftu nyní musí vrátit,“ hodnotí.

Úterní duel je z těch o šest bodů, obě mužstva jsou v tabulce sousedé. „Vše, co si tady nyní říkáme, potvrdí zítřejší zápas. Jestli dokážeme hrát sebevědomě, odbojujeme ho, porveme se o to. Zítra to bude potvrzovací duel a trochu utkání pravdy,“ uzavírá.

Že modrobílé nečeká nic jednoduchého si uvědomuje i forvard Luboš Rob: „Boleslav je těžký soupeř, agresivní a bruslivý. Obzvlášť u nich se hraje těžce. Důležité bude se nenechat vylučovat, hrát hodně v pěti a pomáhat gólmanovi. Bude to důležitý zápas o šest bodů, tak snad ho zvládneme a uděláme zase nějako šňůru výher.“

Právě vylučování je poslední dobou v kádru Škody velkým tématem, počet nasbíraných trestných minut patří v celé soutěži k nejvyšším. Avšak naposledy s Pardubicemi byl za katrem jediný hráč. „Kolikrát jsou fauly za vysokou hůl, kdy třeba hráč vůbec nic takového nechce udělat, jenže je za svou hůl odpovědný. Někdy se to nasčítá a jsme tam často. Oslabení pak hraje pár lidí a celý tým se dostává těžko do tempa. Snad se nám to podaří pohlídat i zítra,“ přeje si.

Osobně měl v posledním soutěžním duelu velký důvod k radosti, přidal důležitou trefu na 2:0. „Odrazil se ke mně puk od zadního mantinelu a gólman byl trochu dezorientovaný. Touš jsem viděl za čárou, ale také to, že branka byla posunutá. Moc jsem uznání nevěřil, ale podle nových pravidel to bylo v pořádku. Jsem za každý gól letos rád, bohužel jich nemám tolik, tak snad to bude padat dál,“ přeji si a dodává vzpomínku z loňské sezóny: „Vloni mi trefu neuznali, tomu jsem věřil více než včera. Rozhodčí hned ukazoval gól, ale šel se radit, takže to bylo takové padesát na padesát.“