Ohlasy 44. kolo

Moc jsem si přál proti Motoru uspět, říká Albert Michnáč

České Budějovice v pátek zvítězily celkem jednoznačně 6:1 v nedalekých Karlových Varech a i dnes sahaly po třech bodech. Nakonec si odvážejí pouze jeden, jelikož Škodovka dvakrát dokázala stáhnout dvoubrankové manko, na 4:4 vyrovnával Milan Gulaš jen pár vteřin před koncem. Díky trefě Musila indiáni vybojovali body dva. Na dnešní výhře se podílel i Albert Michnáč, který si připsal asistenci u branky Martina Dočekala.

Samotný hráč přiznává, že se na zápas proti svému bývalému týmu velice těšil, ale žádné hecování před duelem neproběhlo. „ Specifické utkání to pro mě určitě bylo, moc jsem se na něj těšil. Hecování žádné neproběhlo, protože jak znám trenéry Motoru, tak ti řekli hráčům ať se semnou raději vůbec nebaví,“ říká Albert Michnáč.

Škodovka do zápasu sice vstoupila dobře, leč branky padaly na druhé straně. Indiáni však ve zbývajícím průběhu zápasu dokázala skóre vždy dorovnat, naposledy se to povedlo v samotném závěru. „ Po první třetině jsme prohrávali 0:2, to nebylo úplně ideální, něco jsme si k tomu v kabině řekli a druhá třetina už byla z naší strany o mnoho lepší. Kaňkou byl pouze jejich gól na samotném závěru. V poslední třetině jsme je podle mě více tlačili, zasloužili jsme si vyrovnat a v prodloužení se nám podařil obrat dotáhnout,“ hodnotí duel hráč s číslem 33 na zádech.

Hosté jsou na samotném chvostu tabulky, takže před zápasem by dva body byly spíše ztráta. „ Určitě jsme chtěli vyhrát za tři body, jelikož České Budějovice jsou poslední, ale díky průběhu utkání jaký byl, tak dva body pro nás jsou velice cenné. I když já už třetí třetinu víceméně nehrál, tak jsem proti nim chtěl moc uspět.“ I sám Michnáč měl v zápase zajímavé momenty, co chybělo, aby první branka v plzeňském dresu padla zrovna do sítě Jihočechů? „Motivace byla veliká, měl jsem dokonce i nějaké šance. Ve třetí třetině jsem dostal puk mezi kruhy a kdybych vystřelil o chvilku dříve, tak to tam možná spadlo, bohužel takhle chyběly centimetry,“ nezastírá smutek Michnáč.

Kdo se naopak dokázal prémiově dokázal prosadit byl Martin Dočekal. Jednalo se o první branku Škodovky v zápase a Michnáč si na ní připsal asistenci. Celkově si souhru čtvrtého útoku pochvaluje. „ Já si myslím, že jsme si celkem sedli a jdeme zápas od zápasu více nahoru.“ Teď je na řadě reprezentační přestávka, což plzeňského útočníka mrzí. „Určitě bych byl radši, kdyby se hrálo dál. Čím více zápasů, tím lépe,“ hlásí závěrem Albert Michnáč. 

FOTO: Marek Švamberg