PŘEDČASNÝ KONEC JLA

Juniorská liga akademií se pro sezónu 2020/21 ukončuje

Plzeň - Je definitivně rozhodnuto. Tuzemská nejvyšší juniorská soutěž zůstane pro tento rok nedohraná. I nejstarší mládežnická kategorie tak dopadla jako ostatní soutěže.

Již dříve totiž prezident Českého svazu ledního hokeje ukončil neprofesionální soutěže, tedy - II. ligu mužů, extraligu juniorů, extraligu dorostu, ligu juniorů, ligu dorostu, žákovské soutěže i soutěže žen.

Nyní, přišlo i další očekávané rozhodnutí. V návaznosti na rozhodnutí výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje z.s. (dále také jako "ČSLH") ze dne 21. 1. 2021, jímž výkonný výbor ČSLH kromě jiného pověřil prezidenta ČSLH JUDr. Tomáš Krále, aby ve smyslu čl. 2 odst. 7 Statutu výkonného výboru ČSLH vydal rozhodnutí o ukončení příslušné soutěže řízené a organizované ČSLH v sezóně 2020-21 (dále také jako "Rozhodnutí"), bude-li nepochybné, že počet hracích kol, který dle rozpisu příslušné soutěže, vydaného před začátkem soutěžního ročníku 2020-21 (dále také jako "Rozpis") měl být odehrán před datem 11. 10. 2020, a počet hracích kol, který dle rozpisu bude zbývat odehrát ode dne vydání takového Rozhodnutí, bude v součtu činit méně než 50 % hracích kol dle rozpisu, prezident ČSLH JUDr. Tomáš Král ve smyslu čl. 2 odst. 7 Statutu výkonného výboru ČSLH rozhodl dne 10. 2. 2021 tak, že se ke dni 10. 2. 2021 ukončuje soutěž Juniorská liga akademií v sezóně 2020-2021. 

Indiáni přitom v tomto ročníku stihli pouze osm střetnutí s bilancí tří výher, čtyř nezdarů a jedné porážky v samostatných nájezdech. Tím letošní ročník končí. 

A budoucnost bude ve znamení velkých změn! V příští sezóně soutěž odehraje mužstev devatenáct, již bez rakouského Red Bull Salzburg. Ale! V ročníku 2022/2023 bude nový počet účastníků již pouze čtrnáct. Pět nejhorších týmů tak přímo sestoupí, navíc jeden další bude hrát baráž. Až šest klubů tak může juniorskou nejvyšší ligu v České republice opustit.