Rozhovor před MBL - PLZ

V Boleslavi budeme chtít proměnit více šancí než minule, abychom dokázali uspět, říká Jakub Pour

Švédský turnaj Beijer Hockey Games je minulostí, od pondělí se opět na plné obrátky roztáčí kolotoč extraligových zápasů! Na plzeňské hokejisty čeká v krátkém sledu další duel na ledě mladoboleslavských Bruslařů. Souboj proti Středočechům vyhlíží střelec Jakub Pour.

Úterní zápas, který měli indiáni sehrát proti libereckým Bílým Tygrům, byl přeložen, proto na modrobílé čekal během reprezentační akce kompletní týden bez extraligového duelu. Hokejisté HC Škoda Plzeň ho strávili jak mimo LOGSPEED CZ Arénu, tak i na trénincích. „Dostali jsme tři dny volno, které jsem využil hlavně k odpočinku. Snažil jsem se řádně zregenerovat, protože jsme za sebou měli náročný program. Následně jsme se vrátili do tréninku, připravovali jsme se na duel v Mladé Boleslavi,“ popisuje Jakub Pour.

Útočník Západočechů byl záhy ohledně příprav ještě konkrétnější: „Hned první trénink byl trošku na zadýchání, hlavně rozjezdit nohy po volných dnech. Na dalším už jsme dělali i různé systémové věci, zkoušeli jsme hru v přesilovce – zkrátka šlo o věci, které budeme chtít předvádět v pondělí během zápasu.“ Před vypuknutím reprezentační pauzy zvládli indiáni dva náročné domácí duely proti Litvínovu a Motoru. Hráči Škody se nechali slyšet, že bylo důležité zápasy zvládnout, aby se během přestávky lépe trénovalo. A to se podařilo. „Určitě! Rozhodně bylo dobré, že jsme měli v zádech dvě vítězná utkání. Teď bude jen na nás, abychom na to navázali, výkony potvrdili a získali co nejvíce bodů,“ hlásí Pour.

Plzeňští se po necelých dvou týdnech vrátí na led Bruslařů. Před televizními kamerami ČT Sport tak na ně čeká odveta proti Mladoboleslavským, kteří nedávný souboj urvali na svou stranu, když zvítězili těsně 3:2. „Myslím si, že tento zápas bude podobný. Bude to o bruslení, oba týmy jsou v něm hodně aktivní. Předpokládám, že v zápase bude celá řada příležitostí ke skórování, očekávám hokej nahoru a dolů. Určitě budeme chtít proměnit více šancí než minule, abychom tam dokázali zvítězit,“ burcuje Jakub Pour.

Právě útočník Škodovky s 64 na zádech byl jediným hokejistou hostí, který dokázal na ledě Mladé Boleslavi v posledním střetnutí skórovat. Oba své zásahy tehdy Pour vstřelil v poslední třetině základní hrací doby, nakonec však jeho trefy stačily pouze na zkorigování stavu. „Speciální recept na ně asi nemám. Při prvním gólu se nám podařila skvěle sehrát přesilovka, pak jsme dokázali snížit při hře bez gólmana. Myslím, že jsme tam odehráli dobrý zápas, na to chceme navázat. Musíme ale ještě zlepšit hru při rovnovážném počtu hráčů na ledě, tlačit se víc do brány,“ vyjmenovává Jakub Pour, který má v roce 2021 vynikající střeleckou formu.

Po týdnu bez zápasů nyní na indiány čeká naprostý opak, a to hned čtyři náročné duely během sedmi dnů. Jak bylo avizováno, v pondělí se Plzeňští představí na ledě Mladé Boleslavi, ve středu v Třinci, v pátek zakončí venkovní trojboj v derby proti karlovarské Energii a v neděli se pak po čtrnácti dnech vrátí do domácí LOGSPEED CZ Aréně k mači proti Kometě Brno. „Upřímně? Já osobně se na to těším, určitě je lepší hrát než jen trénovat,“ dodává na závěr útočník Jakub Pour.