Preview 48. kolo

Třídílná domácí série končí soubojem s Vítkovicemi!

Plzeň – Třetí domácí extraligový duel během šesti dní čeká na Západočechy. Po Kometě a Liberci nyní přijde na řadu souboj s Riderou.

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE RIDERA

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
26. února 2021
48. kolo Tipsport extraligy

Západočeši začali lépe v sezóně 2018/19, když jako první celek ve čtvrtém kole připravili domácí o body. A to hned dva. Ostravané se však v odvetě pomstili stejnou mincí a uspěli následně i doma – ve velké bitvě 2:1. Na závěr Škoda své území ubránila 4:2, když v posledních dvou minutách udeřili Kovář s Gulašem. A stejně začala i ročník 2019/20, zvítězila 4:1. Odveta v Ostravě dokonce byla ještě úspěšnější - 5:0, hattrick si zapsal vyhlášený nahrávač Jaroslav Kracík. Hattrick vítězný zase zaznamenalo celé mužstvo doma, kdy ve velké přestřelce skolilo Rideru 6:4. Poslední slovo si ovšem vzali Ostravané 3:1. Boje v sezóně 2020/21 začali modrobílí ve Vítkovicích ve velkém stylu, devítigólovou přestřelku rozhodl až v prodloužení Gulaš. I druhý zápas přinesl stejný počet branek, ale Škoda tentokrát kralovala 6:3. Až poté uštkla Ridera. Na svém ledě sice třikrát prohrávala, přesto zvítězila 4:3. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?


Pod pokličkou Vítkovic

Ridera loňskou základní část zakončila na sedmém místě, letos si vede o něco hůře. Aktuální pozice je desátá, avšak v současnosti se pohybuje na vlně vítězství, z posledních sedmi duelů ztratila jen jednou!

Bodově se nejvíce daří Dominiku Lakatošovi, který gólmany soupeřů zatížil dvaceti brankami a devatenácti asistencemi. V zádech má Jana Hrušku (11+15) a plzeňského odchovance Jana Schelisse (6+12). Mezi třemi tyčemi dostává více prostoru Miroslav Svoboda s úspěšností zákroků přes jednadevadesát procent před Danielem Dolejšem s hodnotou dokonce přes 92.

Ridera je dvanáctá ve statistice průměrně vstřelených branek (2,4) na zápas, sedmá u inkasovaných gólů (2,72). Využití početních výhod je v celé extralize desáté, hra v oslabení pátá. Suma počtu rozdaných hitů je těsně před Plzní nejvyšší, ta zblokovaných střelách osmá.


Výsledky posledních zápasů

HC Vítkovice Ridera 3
BK Mladá Boleslav 2
(0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 28. L. Krenželok (Hruška, Svačina), 36. Pyrochta (Hruška), 42. Svačina (Koch) – 33. Cienciala, 42. Bičevskis (Claireaux).
HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Galvinš, Gewiese, Pyrochta, L. Kovář, Koch, R. Černý, L. Doudera – L. Krenželok (C), Hruška (A), Lakatoš – Svačina, J. Mikyska, Irgl (A) – Mallet, Flick, Dej – Fridrich, Stach, Schleiss.


HC Škoda Plzeň 4
Bílí Tygři Liberec 3pp
(1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. P. Musil (Suchý), 25. Eberle, 49. Čerešňák (Rob, Michnáč), rozh. náj. M. Lang – 14. Gríger (J. Vlach, Rosandić), 25. Bulíř (Rosandić, A. Musil), 35. R. Pavlík (P. Jelínek).
HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Kvasnička, Čerešňák (C), Budík, Jiříček, Houdek, L. Kaňák – Pour, Suchý, P. Musil – Kantner, Kodýtek (A), Eberle – M. Lang, Kracík (A), Dočekal – Michnáč, Přikryl, Rob.


Statistika nuda je, má však cenné údaje