Ohlasy 48. kolo

Když to nejde hokejově, musíme zápas ubojovat, hlásí Martin Lang

Velkou bitvu sehráli plzeňští hokejisté s Vítkovicemi, domácí vedli o dvě branky, jenomže Ostravané zápas zdramatizovali. Rozuzlení přinesla až třetí třetina, kde se dokázal prosadil Martin Lang a indiáni už zápas nepustili.

Základní část se pomalu blíží svému konci, ve 48. kole Plzeň na svém ledě porazila Vítkovice, důležitou brankou se prezentoval v poslední třetině Martin Lang, jak on samotný viděl zápas ze svého pohledu? „Jsme moc rádi, že jsme dnešní duel zvládli a bereme důležité tři body. Trošku jsme se přiblížili té první čtyřce, do které chceme. Musíme v tom pokračovat a vyhrát i v následujících zápasech,“ hlásí člen první útočné formace.

První třetina patřila Škodovce, vedla o dvě branky, jenomže poté se Vítkovice zvedly a začaly více kousat. Výsledkem toho byla kontaktní branka a v poslední části se snažily o vyrovnání. Až trefa Martina Langa nejspíše otupila snahu o vyrovnání a domácí se mohli uklidnit. Po jeho zásahu se spustila menší strkanice. „Nijak zvlášť bych to nedramatizoval. Před brankou byl důrazný souboj a ve finále z toho vzniklo, co vzniklo. Důležitější ovšem byl ten gól než následná šarvátka.“ Dnešní střetnutí bylo samo o sobě spíš boj než hokejové utkání. „Takový zápas nás může připravit do dalších bojů, protože když to nejde hokejově, tak se to musí ubojovat,“ říká hráč s číslem 67 na zádech. 

Mladý útočník se po mistrovství světa naplno zabydlel v plzeňské sestavě. Hned v prvním zápase dal dva góly, ovšem na své další zásahy celkem dlouho čekal. „Povedl se mi vstup do sezóny, nicméně hráč by se měl hodnotit podle toho jak hraje v zápasech. Snažím se na ledě plnit pokyny trenérů, pomoci týmu a když přispěji gólem či asistencí, tak je to jedině plus, leč důležitá je hra a výkony týmu.

Plzeň stále může pošilhávat po čtvrté příčce, důležité utkání sehrají indiáni hned v neděli, kdy je čeká odveta s Libercem, tentokrát na severu Čech. „Pokud chceme být co nejvýše, tak se nesmíme ohlížet s kým hrajeme. Musíme stále hrát svůj hokej, bojovat a hlavně vyhrávat.“ Kuriozitou dnešního zápasu byl bezesporu incident zkraje druhé třetiny, kdy se na ledové ploše objevil zapnutý mobilní telefon. Jak ukázaly opakované záběry, mobil patřil hostujícímu hráči, nicméně ze srandy si ho do kalhot chtěl schovat Jan Eberle. „To jsem ještě nezažil, na druhou jsem rád, že jsem zažil něco nového, trochu to zápas odlehčilo,“ říká závěrem Martin Lang.