4. třída v akci

Lockdown a čtvrtá třída

Plzeň - Již rok trvá celosvětová pandemie nového typu koronaviru, kromě běžného života samozřejmě postihla i ten sportovní.

Mladí indiáni se měli v lize popasovat  s Třemošnou, Wolves, Rokycany, Klatovy a Tachovem. Stihli však pouze první turnajový den v Rokycanech, kde A-tým zapsal proti domácím a poté Klatovům vysoká vítězství 10:4 a 9:5, B-tým dokonce kraloval v poměru 31:3 a 26:2.

„Mužstvo jsem dostal na novou sezónu jako hlavní trenér. Kluci jsou pracovití, chtějí se učit a mají chuť do každého tréninku. V srpnu jsme se účastnili turnaje v Říčanech, kde jsme měli dva týmy. Jeden tým skončil poslední, druhý celý turnaj vyhrál. Naposledy jsme se účastnili turnaje na Košutce, kde jsme obsadili 3. místo. Máme co zlepšovat, ale hráče za celou přípravu musím pochválit. Těší se na každý další trénink. Také jak se naučili samostatnosti,“ popisoval před startem soutěže hlavní trenér Daniel Dědič.

Bohužel následné vládní restrikce a šíření nemoci COVID-19 soutěže odepsal, prakticky i samotné trénování. Jsme tak již v období, kdy se ročníky pomalu přesouvají pod nové trenéry a do vyšší kategorie. „Minulý rok jsem působil jako asistent trenérů čtvrté až šesté třídy, tudíž jsem byl v kontaktu celkem s velkým počtem dětí. Všichni, i přes všemožná omezení, se pohybově dokázali opět o něco dále posunout. V roce 2021 jsme se doposud bohužel nemohli sejít ani jednomu k tréninku. Nezvykle již únoru došlo k posunutí kategorií pro nadcházející sezónu a já se stal hlavním trenérem u ročníku 2012, tedy budoucí 4. třídy,“ vypráví na úvod nový lodivod čtvrťáků Štěpán Hanzlík. 

„Styl tréninků jsem nijak zásadně neměnil, navázal jsme na to, kde kluci skončili. S rodiči komunikujeme přes skupinu na WhatsAppu, kam posílám zadání, videa či odkazy, podle kterých kluci následně cvičí. Navíc dostali tabulku, kterou si vytiskli a každý měsíc si do ní zapisují své pohybové aktivity. Každý týden v pondělí a ve středu ode mě děti dostávají, dalo by se říci, domácí úkoly a následně mi rodiče posílají jejich videa,“ popisuje tréninky v dnešní nelehké době.

„Úkoly jsou rozmanité – od gymnastických cviků po driblink s hokejkou, cvičení s míči, skákání přes švihadlo a podobně. Je hodně důležité, aby si zvlášť v tomto věku děti osvojily co nejvíce pohybových dovedností a uměly hrát i něco jiného než jen hokej. V budoucnu je to pro ně velká výhoda. Na konci týdne posílají také tabulku s veškerými pohybovými aktivitami a zatím z toho mám radost – většina je vždy zaplněna od shora dolů. Občas někdo přijde i s vlastní výzvou, což beru jako dobrý signál, že se děti hýbou rády,“ těší hlavního trenéra.

„Nic by ale nešlo bez jejich rodičů. Z naší spolupráce mám dobrý pocit, mají velkou zásluhu na pohybovém rozvoji dětí v tomto podivném roce a patří jim velké DÍKY. Všichni jistě vyhlížíme restart sportování a já osobně doufám, že se situace co nejrychleji zlepší a my se budeme moci znovu potkávat na zimním stadionu,“ uzavírá.