5. TŘÍDA V AKCI

Lockdown a pátá třída

Plzeň - Již rok trvá celosvětová pandemie nového typu koronaviru, kromě běžného života samozřejmě postihla i ten sportovní.

Mladí indiáni se měli v lize popasovat s Třemošnou, Klatovy, Rokycany, Wolves, Tachovem a Domažlicemi, se všemi se měli potkat třikrát. Jenže došlo pouze na dva souboje - remízový úvod soutěže s Meteorem 4:4 a následné drtivé vítězství s Klatovy 13:5.

Je to podobná situace jako vloni, i tehdy, na startu pandemie, došlo k nedohrání ligy. Páťákům na jaře 2020 chybělo ke konci sezóny symbolicky pět utkání. Sezóna sice začala nepovedenou přestřelkou s Třemošnou, ovšem poté již celkem klopili hlavy pouze čtyřikrát v celkových devatenácti utkáních. Desetkrát přitom nasázeli Západočeši dvojciferný počet branek. Vše tak bylo ukončeno pro indiány na celkové třetí příčce. „V polovině března byla přerušena sportovní činnost. Od té doby měli kluci individuální domácí tréninky, plány jsem jim posílal virtuálními informačními kanály. Zaměřením byla obratnost, práce s hokejkou, rychlost, dynamika, individuální dovednosti a podobně,“ popisuje hlavní trenér Milan Volák.

Situace ohledně nemoci COVID-19 se posléze svým způsobem uklidnila, tým tak mohl přistoupit k standardní suché přípravě.  „Od konce května jsme začali letní přípravu. Probíhala čtyřikrát týdně, využívali jsme malou halu i hřiště v Liticích. Závěr se rovnal konci školního roku a znovu kluci dostávali doporučené individuální tréninky. Začátkem srpna jsme vyjeli na led, třikrát v týdnu jsme ještě ale kombinovali i se suchou přípravou. Vše jsme zakončili koncem měsíce na velkém mezinárodním turnaji, ve kterém jsme dokráčeli do čtvrtfinále,“ vypráví. 

Tým si před startem soutěže prošel karanténou, jenže to byl teprve začátek všech strastí.  „Na ledě jsme trénovali do osmého října, z nařízení vlády začal platit zákaz trénovat ve vnitřních prostorách, mohli jsme tak fungovat jen ve venku, navíc pouze týden. Kluci opět museli makat individuálně doma, vše se tak vrátilo k jarní podobě. Od začátku prosince jsme dostali možnost trénovat uvnitř alespoň v malých skupinkách deseti sportovců. Jenže týden před Vánoci přišel další velký zákaz a vše je uzavřeno až do teď. S kluky a rodiči komunikuji prostřednictvím informačních kanálů (šatna, WhatsApp), kde jim posílám videa s různým zaměřením,“ popisuje. 

„Závěrem bych chtěl rodičům i klukům poděkovat za ochotu a za zaslaná videa. Vím, že to nemáte VY rodiče jednoduché, věřím že se vše brzy uklidní a začneme opět trénovat se vší parádou,“ uzavírá.