Ohlasy PK1

Dneska se vyplnil přesně takový scénář, jaký jsme nechtěli, říká Petr Straka

Pro plzeňské hokejisty dnešním dnem odstartoval vrchol sezóny - play off. Jenomže první zápas jim nevyšel dle představ, první bod bere po výhře 2:1 Olomouc. Nic na tom nezměnil ani Petr Straka, který neproměnil v zápase několik slušných příležitostí.

Plzeň proti Olomouci, to už je v play off tradiční bitva a další pokračování píše letošní sezóna. Dnes byl na programu první zápas a Škoda na něj nebude vzpomínat v nejlepším. „Myslím, že dneska se vyplnil přesně takový scénář, jaký jsme nechtěli. Z přesilové hry jsme dostali gól a všichni víme, jak Olomouc poté hraje. Nalilo jim to krev do žil a my jsme se s tím do půlky zápasu srovnávali. Následně se jim podařilo ve skóre odskočit a nám už poté scházela kvalita v zakončení, jakou jsme potřebovali,“ hodnotí první duel série Petr Straka.

Zápasy ve vyřazovací části rozhodují zejména přesilové hry. Plzeň jich bohužel soupeři nabídla až příliš, jednu z nich hned v první periodě využil Jan Káňa a domácí na to nedokázali zareagovat. „Z naší strany bylo spoustu vyloučených, toho se do dalších zápasů musíme vyvarovat. Já si myslím, že do poloviny zápasu jsme měl snad dvě střídání při hře pět na pět, jinak bylo vše v oslabení. Od třetí třetiny už se hrálo v plném počtu a nám to určitě jen prospělo, více hráčů se dostalo do hry, jen škoda, že jsme nedostali více puků do brány,“ říká plzeňský odchovanec. 

Sám Straka měl v zápase několik příležitostí, tu největší v poslední dvacetiminutovce, kdy svou ránou orazítkoval pouze levou tyč. Co si poté říkal samotný útočník? „To není úplně publikovatelný, určitě to nebylo nic slušného. Nicméně říkal jsem si, že nadále je spousta času, bohužel dneska jsme tyček dali opravdu hodně. S Olomoucí jsou jen dva typy zápasů, buď vyhrajeme jako v neděli 9:1 nebo to skončí o jediný gól.

Závěrečné dějství ovlivnila dlouhá pauza, Vojtěch Budík narazil na mantinel Petra Koloucha a plexisklo vedle plzeňské trestné lavice se rozsypalo. Muselo být dokonce přineseno nové z vedlejší haly. „Měl jsem mírnou obavu, aby nás to nezbrzdilo, protože už předtím jsme hráli velice slušně, byly tam šance alespoň na kontaktní gól, nicméně nakonec nás to neovlivnilo, nadále jsme pokračovali v trendu, který jsme měli, bohužel na vyrovnání to nestačilo, smutní hráč s číslem 23 na zádech.

Co tedy bylo dnes špatně a co je potřeba do zítra změnit? „Já si netroufnu říct, že bychom měli špatný přístup. Všichni v kabině jsme byli nachystaní, věděli jsme, co přijede za soupeře, že to bude zcela jiný zápas než v neděli. Pozitivum play off je, že zítra se začíná opět za stavu 0:0. My musíme hrát hlavně v pěti, z dnešního utkání si vezmeme jenom to dobré, víme, co máme před sebou a co nás čeká. Rozhodně uděláme vše pro to, abychom stav série srovnali,“ říká závěrem Petr Straka.