Zlatý SDO

Na den přesně před čtyřmi lety! Starší dorostenci se stali mistry!

Plzeň - Dnes je tomu na den přesně čtyři roky, co úspěšná mládežnická Akademie indiánů naplno explodovala. Starší dorost zlomil ve finálové sérii brněnskou Kometu, to jaro navíc mladší dorost získal medaile bronzové a junioři rovněž zlaté!

Modrobílí, kteří minulou sezónu skončili ve čtvrtfinále, nyní v první části soutěže vyhráli skupinu Západ před Chomutovem a Karlovými Vary a kvalifikovali se tak s ostatními nejlepšími celky do skupiny A. Zde završili základní část na celkovém čtvrtém místě za Pardubicemi, Brnem a Jihlavou. Bodový rozdíl činil číslo osm, šest a jeden. Ve čtyřiačtyřiceti duelech Plzeňští pouze desetkrát nebodovali při skóre 173:136. V nadstavbové části se modrobílí pyšnili čtvrtými nejproduktivnějšími přesilovými hrami, šestá nejúspěšnější byla oslabení.

V osmifinálových bojích skolili Západočeši Vítkovice až v pátém utkání, když vždy uspěl domácí tým. Ve čtvrtfinále čekal na indiány opět maximální počet utkání, když se opakovala situace i s Chomutovem. V semifinále již bez ztráty kytičky vyřadili Plzeňští Jihlavu a podobně i Kometu Brnu v samotném finále. Ve vyřazovacích bojích úřadující mistr vyslal nejvíce střel na gólmany soupeřů, pyšnil se i nejvyšším procentuálním využitím přesilových her – téměř pětadvacet procent! Nejlepší, na chlup stejně s Brnem, byla i hra v oslabení.

V základní části posbíral nejvíce bodů Jan Matiášek. Ten odehrál všech čtyřiačtyřicet duelů, ve kterých nastřílel jednadvacet branek a přidal dvaatřicet asistencí. Druhý byl Petr Eret se ziskem šestačtyřiceti bodů, ale pozor, jen ve čtyřiadvaceti utkáních. Třetí pak Josef Roubal 28/42. Pátý byl mezi gólmany co do procentuální úspěšnosti zákroků častěji chytající Kristián Kolář s hodnotou téměř 93%, který vypomáhal i juniorům. Ten v play-off dokázal své výkony ještě o další dvě procenta vylepšit! V útoku pak nejvíce řádili třináctibodoví Jakub Pour s Filipem Přikrylem a Janem Matiáškem. V A-týmu se kromě řady již jmen zmíněných prosadili také Martin Lang, David Kvasnička či Matěj Houdek.

Tým vedl Michal Straka s Bořkem Hanzlíkem, který celou sezónu zhodnotil následovně: „Do play off se do týmu vrátili všichni hráči, kteří do té doby hráli za juniory, posílilo nás asi také vyhrané pětizápasové drama s Vítkovicemi, navíc se v důležitých momentech vrátilo ztracené štěstí. Nejvíce asi v prvním souboji ve čtvrtfinále s Chomutovem. S Jihlavou to byla asi nejsnadnější série a finále s Brnem? První zápas rozhodla penalta v prodloužení a druhý duel rozhodly až nájezdy… Jednoduše jsme byli šťastnější tým.“ 

Osmifinálové série:

Pardubice    (1.) vs. Kladno           (16.) 3:1
Brno         (2.) vs. Mladá Boleslav   (15.) 3:1
Jihlava      (3.) vs. Slavia Praha     (14.) 3:0
Plzeň        (4.) vs. Vítkovice        (13.) 3:2
Chomutov     (5.) vs. České Budějovice (12.) 3:0
Karlovy Vary (6.) vs. Zlín             (11.) 3:0
Mountfield   (7.) vs. Sparta           (10.) 3:0
Třinec       (8.) vs. Liberec           (9.) 3:1

Čtvrtfinálové série:

Pardubice (1.) vs. Třinec       (8.) 0:2
Brno      (2.) vs. Mountfield   (7.) 2:1
Jihlava   (3.) vs. Karlovy Vary (6.) 2:1
Plzeň     (4.) vs. Chomutov     (5.) 2:1

Semifinálové série:

Brno    (2.) vs. Třinec (8.) 2:0
Jihlava (3.) vs. Plzeň  (4.) 0:2

Finálové série:

Úterý    21.3.2017     Brno  vs. Plzeň  1:2p
Čtvrtek  23.3.2017     Plzeň vs. Brno   3:2sn


Tabulka po základní části skupiny A:





Podrobnosti o sezóně ZDE!