Nejtrestanější hráči

Historická TOP 10 hráčů Plzně s největším počtem posbíraných trestných minut!

Plzeň - V historických ohlédnutích za největšími NEJ se nyní dostáváme k zajímavé statistice. Kdo v Plzni platil za nejvíc zlého muže? Kdo posbíral nejvíce trestných minut? Jak moc je čelo vyrovnané? A je v popředí ještě aktivní hráč? Vše se dozvíte uvnitř článku! Do žebříčku byly započítávány trestné minuty ze všech fází sezón.

10. místo: David Pospíšil – 369 trestných minut

Pardubický rodák strávil na západě Čech sedm sezón, během kterých stihl za Plzeň odehrát 305 utkání. V nich zapsal 77 branek a 98 nahrávek. Ale také 369 trestných minut, čímž otevírá naše TOP 10 historicky nejtrestanějších hráčů klubu. Po konci kariéry se věnoval trénování, ale také je expertem České televize.

9. místo: Jaroslav Kracík - 429 trestných minut

Jediným aktivním hráčem TOP 10 je Jaroslav Kracík. Vyhlášený hračička za svůj mateřský klub odehrál historicky šestý nejvyšší počet utkání - 615, počet sezón v modrobílém zaokrouhlil na patnáct. V nich posbíral 429 trestných minut. Zapsal ale také 329 bodů za 92 gólů a 237 asistencí. V TOP 10 je tedy zapsán mezi zlými muži, ale také v nejproduktivnějších hráčích klubu a rovněž mezi asistenty.

8. místo: Ryan Hollweg - 467 trestných minut

Jediný zahraničí hráč v TOP 10 a tím nemůže být nikdo jiný než vyhlášený bitkař a obrovský bojovník Ryan Hollweg. V Plzni odehrál rovných dvě stě utkání, trestných minut měl v cejchu ale více jak dvojnásobek. Památné jsou tvrdé hity, nespočet zblokovaných střel v oslabení, dunící mantinely, ale také ostré bitky s Davidem Kočím, Vojtěchem Klozem, Martinem Gründlingem, Michalem Trávníčkem či Tomášem Malcem. Na ledě musel být neustále každý protihráč s pukem ve střehu, i díky tomu americký hráč úspěšné nabourával rozehrávky soupeřů. Stal se také platným členem úspěšné zlaté party z roku 2013, po skončí hokejové kariéry se vrátil domů a pracuje jako profesionální hasič.

7. místo: Petr Kořínek - 473 trestných minut

Jen o něco málo více trestných minut posbíral Petr Kořínek, avšak utkání na to potřeboval více jak dvojnásobek. Plzeňský odchovanec rovněž pro nesmlouvavou hru nešel daleko, ale zdobila ho také vysoká efektivita. Ve 420 duelech zaznamenal 354 bodů (111+234), v historické TOP 10 klubu se rovněž objevuje mezi asistenty, hráči s nejvyšším počtem odehraných zápasů a mezi nejproduktivnějšími hráči. Po konci své bohaté kariéry v klubu zůstal a trénuje mládež.

6. místo: Ivan Vlček - 566 trestných minut

Hráčem, který za Plzeň odehrál nejvíce utkání v historii klubu, je Ivan Vlček. Během devatenácti sezón za mateřskou Plzeň stihl porci 820 utkání, ve kterých zapsal 221 bodů (70+151). A také šestý nejvyšší počet trestných minut. Jako první v historii tuzemské nejvyšší soutěže překonal mety 700 a 800 utkání. Z mistrovství světa ve Švédsku v roce 1995 si přivezl čtvrté místo, byl rovněž u extraligového bronzu v ročníku 1999/2000. Jako trenér zůstal nadále v Plzni u mládeže, s juniory na jaře 2017 slavil titul.

5. místo: Jiří Hanzlík - 582 trestných minut

Jen o něco více trestných minut jde za Jiřím Hanzlíkem, přitom utkání odehrál téměř o sto méně. A právě po Ivanu Vlčkovi v Plzni historicky druhý nejvyšší počet. Společně byli u zisku bronzu v roce 2000, dočkal se ale i titulu na jaře 2013. V historických tabulkách klubu dosáhl na jedenáctý nejvyšší počet přihrávek (171), k tomu přidal 59 branek. Po konci kariéry zůstal svému sportu věrný a jako trenér přivedl Plzeň dvakrát k bronzu.

4. místo: Radek Duda - 654 trestných minut

Těsně pod stupni vítězů zůstal Radek Duda. Přesto průměrný počet trestných minut na utkání je z TOP 10 nejvyšší - 2,63. V modrobílém dresu odehrál 249 utkání, nastřílel 91 branek a přidal 120 asistencí. Na západě Čech strávil celkem sedm let, vybojoval s Plzní bronz na jaře roku 2012. Její barvy hájil naposledy ještě o dva roky později s bilancí téměř bodu na utkání a prakticky tří trestných minut. Tedy v obou směrech kopíroval celkovou svou vizitku v klubu.

3. místo: Josef Řezníček - 944 trestných minut

Pomyslný bronz bere ve statistice "zlých mužů" klubu Josef Řezníček. Historicky osmý nejproduktivnější hráč Plzně potřeboval sedmý nejvyšší počet odehraných utkání, v 605 zápasech zatížil konta soupeřů 330 body (79+251). V průměru se jedná o 0,55 bodu na zápas, v kolence trestných minut je to pak více než 1,5 minuty na utkání.

2. místo: Radek Matějovský - 962 trestných minut

Jen o něco málo trestných minut více posbíral Radek Matějovský, avšak také odehrál oproti Řezníkovi o polovinu méně utkání. Průměrný počet trestných minut ve 373 duelech je 2,58, rovněž druhá nejvyšší hodnota - hned po Radku Dudovi. Velký bojovník nastřádal také 120 bodů za 58 gólů a 62 přihrávek. Za Plzeň naposledy bojoval v roce 2009/2010.

1. místo: Michal Dvořák - 1034 trestných minut

I přesto, že je Michal Dvořák rodákem ze Štenberka, během dvanácti let odehrál v modrobílém dresu 621 utkání, což je historicky čtvrtá nejvyšší hodnota. S týmem nakonec dokráčel k zisku titulu, po konci kariéry v západočeské metropoli zůstal nejprve v pozici v obecním zastupitelstvu, poté se vrátil do klubu jako trenér mládeže. Zaznamenal za Plzeň téměř 200 bodů (80+107) a historicky nejvyšší počet trestných minut.