Peter Čerešňák #14

Peter Čerešňák je zpátky po zranění: ˝Šlajzíkovi to spočítám!˝ směje se

Na konci února při utkání s Vítkovicemi mu Jan Schleiss nechtěně při souboji za bránou způsobil zranění nohy a vrchol sezóny Peteru Čerešňákovi unikl. Nyní se už ale slovenský reprezentant hlásil spolu s ostatními na startu letní přípravy.

Plzeňskému obránci skončil minulý ročník čtyři zápasy před play off, o nejdůležitější část sezóny tak Peter Čerešňák přišel. Rekonvalescence ovšem probíhá dle plánu a start letní přípravy se týkal i jeho. „Zatím je to dobré, uvidíme, jak to půjde dále. Bylo to moje první vážnější zranění, byl jsem zcela mimo skoro sedm týdnů. Teď pomalu začínám naplno trénovat, tak snad noha vydrží. Neměl by v tom být žádný problém, snad doktoři budou mít pravdu,“ říká Čerešňák.

Paradoxem je, že mu zraněný způsobil Jan Schleiss, který již v těchto dnech obývá stejnou kabinu. „Už jsme to rozebírali, bylo to neúmyslné zranění, nicméně teď mu to spočítám. Navíc Honzu v kabině posadili vedle mě, tak ho budu trošku šikanovat,“ hlásí s lišáckým úsměvem.

Nicméně zápasy s Hanáky v předkole si ujít nenechal. „To jsem bohužel viděl. (smích) Nevyšlo to, Olomouc byla lepší a zasloužila si postoupit. Nedá se nic dělat. Mně hlavní fáze loňské sezóny unikla, nyní se musím pořádně připravit na tu následující.

Kádr indiánů prošel celkem razantní proměnou, jak nyní vidí sílu kádru právě obránce Škody? „Spousta hráčů nám ještě chybí, někteří mají individuální přípravu, jiní právě skončili v národním týmu. Zatím to je podle mě dobré. Uvidíme, v jaké formě a s jakou chutí přijdou posily. Všichni doufáme, že noví hráči budou posilami a v sezóně nám pomůžou,“ říká hráč s číslem čtrnáct na dresu.

Velkým tématem českého hokejového prostředí je pochopitelně odchod Milana Gulaše, smutek z jeho návratu do Českých Budějovic neskrývá ani Peter Čerešňák. „Jeho odchod nás samozřejmě mrzí, určitě to budeme v sezóně i cítit. Dřív nebo později by k tomu ale stejně došlo, zodpovědnost teď na sebe budou muset vzít jiní, včetně mě. Budeme ho muset nahradit, nic jiného nám ani nezbývá,“ hlásí autor devíti gólů z minulé sezóny.

Po přestupu Gulaše se také hovoří o tom, kdo po něm převezme roli kapitána. „To není otázka na mě, tohle já vůbec neřeším. Nezakládal jsem si na tom, zda nosím áčko nebo céčko na dresu. Uvidíme, co kabina nebo trenéři vymyslí,“ uzavírá Peter Čerešňák.