Soustředění A týmu

Indiáni zahájili soustředění na Šumavě!

Jak se již stalo tradicí, hokejisté Škody vyrazili v rámci letní přípravy na soustředění, které se koná na Šumavě. Jedná se o první soustředění ze dvou, které indiáni v šumavských kopcích absolvují.

„Jedná se o vyvrcholení prvního bloku přípravy, aktuálně totiž načínáme již čtvrtý týden. Co jsme dělali doteď, nyní ještě zintenzivníme,“ popisuje kondiční trenér Jan Snopek. „Úvodní dva dny budou hráči absolvovat vždy čtyři tréninkové jednotky. Je to hodně o vůli a odhodlání, není to nic příjemného,“ doplňuje.

Mezi hráče, kteří zapisují nejvíce účastí, patří i odchovanec Petr Kodýtek. „Zrovna jsme se před chvilkou bavili, že s Lukášem Kaňákem a Peterem Čerešnákem jsme tady v tomto ohledu nejstarší. Ale já osobně jsem se sem těšil. Je to zase něco jiného, než pořád být na jednom místě. Člověk vyrazí někam pryč, obzvlášť v této době to pomůže, nejsme stále ve stereotypu,“ říká.

Letní drill Jana Snopka zná velice dobře i mladý bek David Jiříček: „Připravuji se s ním již dlouho, působil se mnou dříve totiž v mladším dorostu. Na Šumavě jsem již poněkolikáté, takže tak trochu vím, co mě čeká. Je to nepříjemné, ale dá se to zvládnout.“

Naopak svou premiéru prožívá čerstvá posila týmu Dominik Graňák, který se sice připravuje individuálně, ale soustředění chtěl s týmem absolvovat. A jaké jsou první pocity? „Je to pěkně naostro. Je to pro mě zase trochu něco jiného, vestu jsem na sobě snad nikdy při běhu neměl. Ale je to pozitivní změna být takto v mladém kolektivu. Nepřemýšlím, jestli to zvládnu nebo ne, prostě musím, mladí kluci mě motivují.“

Fotogalerie ZDE!