RPHA

Plzeňská hokejová Akademie spouští ubytovací a sportovní zařízení v objektu II. ledové plochy!

S novou sezónou 2021/2022, která se snad již ponese ve standardním módu, přichází plzeňský hokejový klub s velkou novinkou.

V závěru května roku 2021 totiž již bylo možné díky uvolnění vládních opatření poprvé zahájit provoz ubytovacího a sportovního zařízení v objektu II. ledové plochy ZS Plzeň pro hokejisty Regionální plzeňské hokejové akademie (RPHA). Jedná se o ubytování hotelového typu ve třípodlažní budově o celkové kapacitě 20 dvoulůžkových pokojů s vlastním sociálním zařízením. Budoucí plzeňské hokejové naděje budou mít k dispozici 10 dvoulůžkových pokojů s vlastním sociálním zařízením ve druhém patře. Pedagogickou činnost zajišťuje hokejový klub ve spolupráci se Střední školou informatiky a finančních služeb Plzeň.

HC Škoda Plzeň velice těší, že nové ubytovací a sportovní zařízení bylo nominováno na Stavbu roku Plzeňského kraje 2020. Příznivci plzeňského klubu mohou pro budovu hlasovat ZDE, posílat hlasy je možné do 27. 8. 2021. Všem fanouškům HC Škoda Plzeň děkujeme za jejich podporu v anketě!

Ale to rozhodně není vše! Jak již bylo řešeno, prostory ve druhém patře ubytovacího zařízení budou dlouhodobě využívány pro mladé hokejové talenty RPHA, součástí stavby je však také moderní tělocvična a spinningová místnost. Navíc prostory v prvním podlaží ubytovacího zařízení budou komerčně využívány s přesahem pro sportovní veřejnost.

Celá tato stavba byla přitom dokončena v srpnu 2020, kvůli celosvětové pandemii koronaviru však její otevření přichází až nyní. Celkové náklady dosáhly více jak 77 000 000 Kč, obrovské poděkování patří investoru stavby - Městu Plzeň, zhotoviteli stavby - firmě Swietelsky stavební s.r.o. a samozřejmě dalším partnerům hokejové Akademie v čele s Plzeňským krajem!

Velká fotogalerie ZDE!

Díky této stavbě se dostala naše RPHA do popředí hokejových Akademií se skvělým zázemím v rámci celé České republiky, což koresponduje i s jejími dlouhodobými výsledky na poli sportovním.

„Jsme strašně rádi, že se díky uvolnění pandemických opatření mohou prostory, které byly již delší dobu připraveny, začít používat. Obrovsky to rozšiřuje komfort a smysl naší Akademie. Není to pouze o ubytování, ale díky tělocvičně, posilovně či dalších sálech, například s rotopedy, nám stavba neuvěřitelně pomáhá s dalším rozvojem mládežnického hokeje v Plzni,“ popisuje Petr Vojan, vedoucí Akademie.