Příchod Ludwig Blomstrand

HC Škoda Plzeň hlásí příchod útočníka. Přichází Ludwig Blomstrand

HC Škoda Plzeň posiluje v útočných řadách a znovu sáhla do Švédska. V nové sezóně 2021/22 bude modrobílé barvy hájit Ludwig Blomstrand.

„Ludwiga jsme viděli v několika zápasech na videu a splňoval naše požadavky. Je to velký, silný hráč s výbornou střelou a dobrým bruslením. Nezaměňoval bych to ale s tím, že je to stejný hráč jako Ryan Hollweg," uvádí k podpisu smlouvy sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák. „Sáhli jsme po něm, protože umí dávat góly a protože je silný v předbrankovém prostoru, kde nám důraz trochu chyběl. Není náhoda, že v minulých dvou sezónách vstřelil 28, respektive 20 branek." Ludwig Blomstrand přichází prozatím na jeden rok.

„Příchodem Ludwiga jsme tedy zaplnili volné místo, které jsme měli v útoku. Ohledně obránce - stále jsme v jednání, jsme před finální dohodou. Jakmile bude vše vyřízené, okamžitě jméno zveřejníme," doplňuje Tomáš Vlasák.

Ludwig Blomstrand

Osmadvacetiletý útočník se narodil ve švédském městě Uppsala. Ludwig Blomstrand je odchovancem hokejové mládeže týmu Almtuna IS, ještě v juniorském věku však přestoupil do mužstva Djurgårdens IF. V tomto klubu působil v letech 2009 až 2012. V sezóně 2011/12 se Blomstrand v barvách Djurgårdens premiérově představil i v nejvyšší švédské hokejové soutěži. V následujícím ročníku se po dlouhých letech vrátil zpět do Almtuny, tedy klubu, který působil ve druhé nejvyšší lize ve Švédsku. Sezónu však Ludwig Blomstrand nakonec dokončil v zámoří.

V roce 2011 byl Blomstrand draftovaný ve 4. kole jako 120. hráč týmem NHL Vancouver Canucks. V zámoří se stal útočník součástí mužstev Chicago Wolves a Utica Comets v AHL, ve kterých odehrál celkem 15 zápasů a vstřelil jeden gól. V letech 2013 až 2016 působil v týmu Kalamazoo Wings v další zámořské soutěži ECHL, bodově se Blomstrandovi dařilo skvěle. Pro ročník 2016/17 Ludwig Blomstrand zvolil návrat do Skandinávie, kde opět posílil mateřský klub Almtuna IS. Po jedné sezóně následoval další přesun, po krátké epizodě v mužstvu Karlskrony ve švédské nejvyšší soutěži se útočník pro uplynulé čtyři sezóny stal součástí celku Södertälje SK ve druhé nejvyšší lize. I zde se Blomstrand prezentoval vysokou produktivitu, v minulém ročníku posbíral ve 44 zápasech dohromady 37 kanadských bodů (20+17).

188 centimetrů vysoký a 102 kilogramů vážící Ludwig Blomstrand je bývalým mládežnickým reprezentantem Švédska. S výběrem do 18 let získal forvard na světovém šampionátu této kategorie v roce 2010 stříbrnou medaili.


Foto: Andreas Sandström | Bildbyrån